Accell Group verkocht meer elektrische fietsen in eerste helft 2016

Accell Group is een fietsenfabrikant die verschillende toonaangevende fietsenmerken verkoopt zoals Sparta, Koga en Batavus. Het bedrijf produceert naast gewone fietsen ook elektrische fietsen. De verkoop van elektrische fietsen neemt in Nederland toe. In de eerste helft van 2016 is de verkoop van elektrisch aangedreven fietsen opnieuw gestegen. Elektrische fietsen worden ook wel e-bikes genoemd. De stijging in de verkoop van deze fietsen kwam uit op 39 procent. De gegevens over de verkoop van fietsen werden door het bedrijf Accell op vrijdag 22 juli 2016 bekend gemaakt. De stijging in de verkoop is opmerkelijk omdat veel mensen een fiets kopen als het weer mooi is. In de eerste zes maanden van 2016 was het weer in de meeste landen niet bepaald fietsweer.

Verkoop elektrische fietsen stijgt
Het bedrijf Accell merkt dat het aandeel van elektrische fietsen in de totale fietsenverkoop aan het toenemen is. De verkoop van elektrische fietsen is inmiddels 43 ten opzichte van de totale omzet van Accell. De verkoop van elektrische fietsen neemt in alle landen toe. Het valt echter op dat vooral in Duitsland en Nederland de vraag naar elektrische fietsen aan het toenemen is. Ook in andere landen zoals Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Oostenrijk en Zwitserland neemt de vraag naar e-bikes toe. Accell kan een goed beeld schetsen van de ontwikkelingen in de verkoop van elektrische fietsen omdat het bedrijf de Europees marktleider op het gebied van e-bikes

Toekomst Accell
Traditionele fietsen zijn de laatste tijd minder in trek bij consumenten. De verkoop van traditionele fietsen daalde met ongeveer 15 procent. In de verkoop van sportieve fietsen was er nauwelijks een verschil in de omzet merkbaar. De totale omzet van Accell nam in de eerste helft van 2016 toe tot 629,7 miljoen euro. Ook de nettowinst steeg. De winst nam toe met 7 procent en kwam uit op 34 miljoen euro. Accell heeft positieve verwachtingen voor de tweede helft van 2016. Ook in die periode hoop het bedrijf te kunnen profiteren van de populariteit van e-bikes. Omdat Accell in de verkoop van e-bikes marktleider is in Europa zal het bedrijf dan naar verwachting ook haar omzet en winst zien toenemen.

Reactie van Technisch Werken
De elektrische fiets of e-bike is een uitkomst voor mensen die sportief zijn en toch een behoorlijke afstand moeten afleggen om naar hun werk of andere bestemmingen te komen. De elektromotor zorgt voor een behoorlijke ondersteuning waardoor mensen sneller zich kunnen verplaatsen en daarnaast geen schadelijke CO2 uitstoten zoals wel wordt gedaan als men zich met een brommer met verbrandingsmotor verplaatst. Steeds meer voertuigen worden elektrisch. Autoproducent Tesla maakte deze week ook bekend dat ze zich wil bezig houden met de ontwikkeling en productie van elektrische bussen en elektrische vrachtwagens.