Fietsenfabrikant Accell Group ziet omzet en winst groeien in 2015

In de eerste helft van 2015 heeft fietsenbedrijf Accell Group een aanzienlijk hogere winst behaald dan in dezelfde periode in 2014. Accell Group is onder andere de producent van de bekende merken zoal Batavus en Sparta. Het bedrijf liet vrijdag weten dat ze ook dit eerste half jaar weer veel elektrische en sportieve fietsen verkocht. De nettowinst van het bedrijf ging omhoog met 21 procent. Hierdoor kwam de winst uit op 31,9 miljoen euro. De omzet nam toe met 13 procent en kwam daardoor uit op 573,8 miljoen euro.

Marktleider op het gebied van elektrische fietsen
Elektrische fietsen zijn nog steeds erg populair bij consumenten. Daar blijkt Accell goed van te profiteren. Dat is niet verwonderlijk want het bedrijf is marktleider op het gebied van de ontwikkeling, productie en verkoop van elektrische fietsen. Het aandeel van elektrische fietsen in de omzet is ongeveer 34 procent. Met name in Duitsland neemt de verkoop van elektrische fietsen toe.

Het weer is een belangrijke factor
Veel mensen fietsen alleen met mooi weer anders maken ze gebruik van een auto of openbaar vervoer. Daarnaast wordt de fiets ook nog als een vervoersmiddel gezien voor recreatie en ontspanning. Bij al deze aspecten is het weer een belangrijke factor die een rol speelt bij de aanschaf van een nieuwe fiets. Als het weer slecht is zal men niet snel een nieuwe fiets aanschaffen. In het eerst half jaar van 2015 was er in Europa nog niet echt sprake van mooi weer. Er was verhoudingsgewijs veel regen en wind in Europese landen. Dat is niet bepaald een gunstig verkoopklimaat voor fietsen. De verkoop van fietsen werd daardoor wat afgeremd. In Nederland was er sprake van een krimp van 5 procent van fietsen die door Accell werden geproduceerd. Echter, bij elektrische fietsen nam de verkoop juist toe. In de eerste zes maanden werden 985.000 fietsen. Een jaar geleden werden er nog iets meer dan een miljoen fietsen verkocht. Ondanks dat rekent Accell voor de eerste helft van 2015 op een stijging van de omzet en winst. Daarbij maken ze wel het voorbehoud op onvoorziene omstandigheden.

Reactie van Technisch Werken
Elektrische fietsen zijn populair en dat is niet verwonderlijk want deze fietsen bieden mensen meer mogelijkheden om zich per fiets te verplaatsen. Het fietsen op een elektrische fiets kost minder kracht en daarnaast kan men op deze fietsen veel meer snelheid maken. Het is alsof men op deze fietsen altijd met de wind mee fietst alleen dan wel met een hele sterke wind in de rug. Daarnaast geniet men ook van de buitenlucht en heeft men geen problemen met parkeren. Kortom de voordelen van elektrisch fietsen zijn duidelijk. Op dit moment zijn elektrische fietsen echter nog wel prijzig. Naar mate het aanbod toeneemt zullen ook de prijzen van deze fietsen door concurrentie onder druk komen te staan. Daar zal Accell ook mee te maken krijgen.