Autoproducent Tesla meer waard dan General Motors op 10 april 2017

Tesla is wereldwijd bekend vanwege de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s.  Het bedrijf doet het goed op de beurs.  Op maandag 10 april 2017 was de marktwaarde van Tesla hoger dan de marktwaarde van General Motors, daardoor werd Tesla op die datum op het gebied van beurswaarde de nummer één onder de Amerikaanse autoproducenten.

In de vroege handel op de effectenbeurs in New York steeg op maandag 10 april de waarde van Tesla met ruim 3 procent. De totale waarde van Tesla kwam daardoor uit op 51 miljard dollar. Deze waarde ligt ongeveer 1,7 miljard dollar hoger dan de waarde van General Motors (GM) op dat moment.

Tesla heeft de laatste tijd veel succes op de markt. Kenners beweren dat het succes van het aandeel van Tesla deels komt omdat investeerders er steeds meer van overtuigd raken dat elektrische voertuigen in de toekomst het beeld op de weg zullen bepalen. Tesla investeert veel in de ontwikkeling van duurzame technologie.  Het bedrijf is populair maar is nog niet winstgevend in tegenstelling tot automakers zoals GM en Ford.

Men verwacht dat GM in 2017 in totaal ongeveer 9 miljard dollar zal verdienen. Automaker Ford zal dit ongeveer 6,3 miljard dollar winst maken. Tesla zal naar verwachting een verlies van ruim 950 miljoen dollar maken in 2017. Ondanks deze negatieve berichten is men echter wel hoopvol over de toekomst van Tesla op de beurs.