Tesla haalt 1,8 binnen voor productie Tesla Model 3 in 2017

Tesla heeft geld nodig voor het produceren van de Tesla Model 3. Deze Tesla is minder duur in aanschaf dan de Tesla’s die tot op heden werden verkocht door de autoproducent. Daardoor moet de productie echter worden opgevoerd. Het gaat dan ook om kwantiteit naast kwaliteit. Dat Tesla kwaliteit levert is bekend maar nu moet het bedrijf ook daadwerkelijk de productie aanzienlijk verhogen en daar is Tesla nog niet op ingericht.

Het bedrijf moet haar bedrijfsvoering en productie aanpassen. Tesla zou graag 1,5 miljard dollar willen binnenhalen doormiddel van obligaties met een looptijd van acht jaar. Inmiddels heeft het bedrijf echter al 1,8 miljard dollar opgehaald door het plaatsen van leningen bij investeerders. Dit geld zal door de fabrikant van elektrische auto’s vooral gebruikt worden om de productie te verhogen van de Tesla Model 3. Het bedrijf is verheugd dat het 300 miljoen dollar meer kon binnenhalen dan de beoogde 1,5 miljard dollar.

Kort geleden heeft Tesla de eerste exemplaren van het Tesla Model 3 geleverd aan haar klanten. Daar blijft het echter niet bij. In totaal heeft Tesla ruim 450.000 bestellingen ontvang voor het Model 3. De omslag van een leuze autoproducent naar een meer algemene autoproducent vereist veel aanpassingen. In het afgelopen kwartaal heeft Tesla hiervoor al ongeveer 1,2 miljard dollar uitgegeven. Dat moet natuurlijk worden terugverdient, onder andere met de Tesla Model 3. De huidige Tesla Model 3 wagens kosten 49.000 dollar. Vanaf november zullen Model 3 varianten worden geleverd voor 35.000 dollar per stuk. Tesla heeft echter zeer veel bestellingen waardoor het bedrijf er alle vertrouwen in heeft dat de investeringen zullen worden terugverdient.