General Motors verkocht meer auto’s in februari 2017 dan februari 2016

General Motors (GM) heeft in de maand februari 2017 ruim 4 procent meer auto’s verkocht in de Verenigde Staten dan in dezelfde maand een jaar eerder. GM is  grootste autobouwer van de VS. De autoproducent wist naar eigen zeggen te profiteren van de toenemende vraag naar pick-uptrucks en suv’s. Door de stijging in de vraag naar deze voertuigen wist GM met haar verkoopresultaten de verwachtingen van analisten te overtreffen.

Nissan en Ford

Ook de Japanse autoproducent Nissan deed het goed oo de automarkt. Nissan verkocht bijna 4 procent meer auto’s. Autoproducent Ford is de nummer twee van de Amerikaanse automarkt. Dit bedrijf zag haar autoverkopen met 4 procent terug lopen. Eerder hadden analisten de verwachting uitgesproken dat Ford te maken zou krijgen met een sterkere verkoopdaling. Deze daling bleek ten opzichte van deze eerdere prognoses tegen te vallen.

Volkswagen

Autoproducent Volkswagen liet ook een herstel zien. De verkopen van Volkswagen in Amerika gingen met circa 14 procent omhoog. Deze toename heeft te maken met de zeer slechte verkoopcijfers die Volkswagen liet zien in februari 2016. Toen was het effect van het dieselschandaal nog goed merkbaar op de automarkt. Sommige analisten gingen er zelfs van uit dat Volkswagen in februari 2017 een toename van 17 procent zou laten zien te opzichte van 2016.

Fiat Chrysler en Toyota

Niet alle automerken deden het goed in februari 2017 ten opzichte van vorig jaar. Fiat Chrysler en Toyota hadden te maken met een terugloop in de verkoop van hun auto’s in de VS afgelopen maand. Fiat Chrysler verkocht 10 minder auto’s en Toyota verkocht 7 procent minder auto’s in februari 2017 ten opzichte van februari 2016.