Autoproducent Ford Motor behaald flink meer winst in 2017

Autoconcern Ford Motor heeft in 2017 behoorlijk meer winst weten te maken ten opzichte van het jaar daarvoor. De autoproducent had vooral profijt weten te behalen uit de Amerikaanse automarkt. Deze Amerikaanse automarkt is de thuismarkt voor Ford. Aan het slot van de handel op Wall Street maakte Ford het bericht bekend over haar winst.
In 2017 steeg de nettowinst van Ford met 65 procent. Daardoor kwam de winst uit op 7,6 miljard dollar, dit is omgerekend 6,1 miljard euro. Ook de omzet ging omhoog. De omzetstijging was drie procent en dat resulteerde in een totale omzet van 156,8 miljard dollar.

Wereldwijd werden er door Ford in 2017 ongeveer 6,6 miljoen auto’s aan de man gebracht. In Amerika wist Ford veel geld te verdienen aan de verkoop van pick-uptrucks. Deze voertuigen leverden verhoudingsgewijs veel winst op. In 2018 zal de winst van Ford waarschijnlijk iets gaan dalen. Dit komt volgens de autoproducent door de stijgende grondstofprijzen. Daardoor blijkt er minder winst of marge over voor Ford.