Werkloosheid in juni 2017 voor het eerst onder 5 % sinds 2011

In Nederland is de werkloosheid in de maand juni gedaald naar 4,9 procent van de beroepsbevolking. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag 20 juli 2017 bekend gemaakt. Het bericht over de werkloosheidscijfers is positief. Het is voor het eerst sinds de zomer van 2011 dat de werkloosheid op de arbeidsmarkt beneden de 5 procent is uitgekomen. In juni 2017 was minder dan vijf procent van de beroepsbevolking daadwerkelijk per direct beschikbaar voor werk.

Gemiddeld is het aantal werklozen de afgelopen drie maanden gedaald met gemiddeld 6.000 personen per maand. In totaal kwam het aantal beschikbare werklozen in de maand juni uit op 446.000 personen. De daling in de werkloosheid heeft direct te maken met het herstel op de arbeidsmarkt. Er is meer vraag naar personeel. In de afgelopen drie maanden is het aantal personen met betaald werk met gemiddeld 11.000 per maand toegenomen volgens het statistiekbureau. Aan het einde van de maand juni had de Uitkeringsinstantie UWV 372.000 geregistreerde werklozen die WW-uitkeringen ontvingen.

Werk via uitzendbureau
Veel werkzoekenden schrijven zich in bij een uitzendbureau. Ze hebben daarbij de keuze uit algemene uitzendbureaus en specialistische uitzendbureaus zoals technische VCU uitzendbureaus. De kans op werk is groot wanneer een werkzoekende zich inschrijft bij een specialistisch uitzendbureau. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het cv van de kandidaat. Als een werkzoekende zich inschrijft bij een VCU uitzendbureau dan zal deze persoon over Basis VCA of VCA VOL moeten beschikken. VCU uitzendbureaus zijn namelijk technische uitzendbureaus of bouw gerelateerde uitzendbureaus die uitzendkrachten leveren aan VCA gecertificeerde bedrijven. De kans op werk wordt op de arbeidsmarkt groter wanneer je de waarde van je cv goed weet in te schatten en daar de juiste uitzendbureaus en bedrijven bij weet te zoeken. Werk is er voldoende in 2017 alleen je moet weten wat je kan en waar je het juiste werk kunt vinden. Uitzendbureaus kunnen werkzoekenden daar bij helpen daarom zijn uitzendbureaus zo belangrijk op de arbeidsmarkt.