Jaguar gaat vanaf 2016 elektrische auto’s produceren

De Britse automaker Jaguar merkt dat de autowereld steeds meer de focus gaat leggen op de ontwikkeling en productie van elektrisch aangedreven auto’s.  Verschillende bekende automerken produceren binnenkort ook elektrische auto’s.  Zo gaat ook Volkswagen zich met de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s bezig houde. Tesla doet al jaren niets anders.  Nu wil ook jaguar een elektrische auto gaan ontwikkelen.

Jaguar wil zo de concurrentie aangaan op de groeiende markt. Het moederbedrijf Jaguar Land Rover kan niet langer achterblijven en wil naar eigen zeggen inspringen op de “groene revolutie” die nu in de autoindustrie gaande is. Dit staat in de Britse krant The Sunday Telegraph. Een aantal bronnen heeft aan de krant bekend gemaakt dat de nieuwe auto deze week al zou kunnen worden gepresenteerd in Los Angeles.

Jaguar heeft gekozen voor een voertuigmodel dat lijkt op een combinatie tussen een gewone personenauto en een terreinwagen. Het model zou daardoor wwaarschijnlijk trekjes vertonen van ern SUV. De elektrische auto’s van Jaguar moeten het bedrijf ook een duurzame uitstraling geven het berijf noemt dit een ecologische voetafdruk. Met de elektrische auto heeft Jaguar ook ern breder marktaanbod. Jaguar Rover is de grootste autofabrikant van het Verenigd Koninkrijk. Per jaar worden ruim een half miljoen auto’s door het bedrijf geproduceerd. Hiervan wordt 80 procent geëxporteerd.