Volkswagen wil meer elektrische auto’s produceren vanaf 2016

Volkswagen is het afgelopen jaar meerdere malen negatief in het nieuws gekomen. Het bekende automerk is in opspraak  geraakt vanwege zogenaamde sjoemelsoftware. Dit is een term die wordt gebruikt voor software waarmee de testresultaten voor de emissie van Volkswagen’s werd gemanipuleerd. De testresultaten waren door de sjoemelsoftware positiever dan de daadwerkelijke uitstoot van Volkswagen’s op de weg. Volkswagen heeft door deze werkwijze imagoschade opgelopen. Deze imagoschade wil Volkswagen graag herstellen. Daarom wil het autoconcern meer aandacht besteden aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Milieuvriendelijke Volkswagens

Volkswagen wil milieuvriendelijke auto’s produceren. Daarom gaat het automerk zich meer richten op het maken van elektrische auto’s. Daarnaast wil het merk zich ook meer richten op technieken die geautomatiseerd rijden mogelijk maken. Topman Matthias Müller wil door deze nieuwe ontwikkelingen het  sjoemelsoftwareschandaal achter zich laten. Volkswagen heeft nog een inhaalslag te maken. Het automerk loopt nu nog achter op het gebied van de ontwikkeling van elektrische auto’s. Deze achterstand wil Müller echter snel inhalen. Komende jaren zal Volkswagen meer dan dertig verschillende elektrische automodellen op de markt gaan brengen.

Toekomstplannen van Volkswagen

In 2025 wil Volkswagen minimaal drie miljoen elektrische auto’s verkopen. Dit aantal zal, indien het behaald wordt, een kwart zijn van de totale wereldwijde verkopen van Volkswagen. Bij de plannen komen verschillende aspecten aan de orde. Volkswagen zal niet alleen nieuwe modellen moeten ontwikkelen en produceren, het bedrijf moet ook verschillende andere investeringen doen. Daar is geld voor nodig. Tot 2025 wil Volkswagen meer dan 10 miljard euro aan investeringen doen om haar toekomstplannen te verwezenlijken. Een deel van dit bedrag wordt vrijgemaakt door besparingen. Verder is Volkswagen van plan om de productie van onderdelen voor de verschillende automerken samenvoegen.

Reactie van Technisch Werken

De koers van Volkswagen lijkt verstandig alleen is het automerk wel laat met het ontwikkelen van elektrische auto’s.  Het automerk loopt achter ten opzichte van andere automerken. Het bedrijf zal hard moeten werken om deze achterstand in te halen. Als dat lukt zal er nog een flinke uitdaging wachten. Volkswagen moet namelijk ook voorop gaan lopen met de productie van milieuvriendelijke auto’s.  Pas dan wordt het imago van Volkswagen beter.