Nederlandse autofabrikant Lightyear gaat eerste elektrische auto’s leveren in 2022

Ongeveer drie jaar geleden heeft een Nederlandse producent van elektrische auto’s de Lightyear One getoond aan het publiek. Een bijzondere elektrische auto die voorzien is van 5 vierkante meter aan zonnepanelen. Door deze zonnepanelen kan deze auto zonder extra oplaadmomenten tientallen kilometers per dag extra tijden. Volgens de Nederlandse autofabrikant Lightyear kunnen nu de eerste auto’s worden geproduceerd en geleverd. De prijzen van de elektrische auto’s zullen tussen de 150.000 tot 250.000 euro gaan liggen. Dat zorgt er voor dat de autoproducent zich op een erg selectief publiek moet gaan richten.

Lightyear autoproductie

Het produceren van elektrische auto’s is niet eenvoudig. Vaak moet er worden samengewerkt met meerdere partners. Geen wonder dat Lightyear in de afgelopen drie jaar regelmatig in het nieuws is geweest met betrekking tot nieuwe samenwerkingsverbanden of nieuwe partners en nieuwe investeringen die werden binnengehaald. De afgelopen drie jaar is de zonne-auto echter nog niet op de weg in Nederland verschenen. Dat is natuurlijk niet goed voor de promotie van het bedrijf. Businessdeveloper Tom Selten geeft aan dat echter de schermen hard werd gewerkt aan het door-ontwikkelen van de auto.

Ontwikkeling van zonne-autos

De engineering en ontwikkeling van de zonne-auto is bij Lightyear vanaf een tekenvel beginnen. Er is volgens Tom Selten geen sprake van een bestaand model waarop de zonne-auto is gebaseerd. Dat was bij Tesla wel het geval. De basis van de zonne-auto is compleet nieuw. Daar zit veel uitdaging in. De elektromotoren van het voertuig zitten in de wielen. Deze techniek is grotendeels binnen het bedrijf ontwikkeld. Dat kost tijd en geld. Daarnaast is er ook sprake geweest van de coronacrisis. Ook dit heeft het bedrijf gemerkt. Het bedrijf wil een goede auto op de markt brengen en daarom zijn er veel testen gedaan en veel kilometers gereden. Daarnaast zijn ook de zonnepanelen verder geperfectioneerd. De zonnepanelen worden door het bedrijf zelf gemaakt alleen de zonnecellen worden ingekocht. Lightyear is daardoor in feite niet alleen een producent van auto’s maar ook van zonnepanelen.