Technicum zoekt MIG/MAG lassers vanaf 25 april 2022

Technicum uitzendbureau is op zoek naar MIG/MAG lassers met 2 jaar of meer ervaring. Vanuit haar opdrachtgevers heeft Technicum namelijk een enorme hoeveelheid vacatures ontvangen voor lassers die het MIG/MAG lasproces beheersen. Voor MIG lassers zijn er vooral veel banen in de aluminium cascobouw en voor MAG lassers zijn er vooral veel banen in de staalconstructie en de machinebouw (staal).

Verschil tussen MIG en MAG lassen

Het verschil tussen MIG en MAG lassen zit in de lasdraad en het beschermgas. Daarom wordt MAG lassen (met actief gas oftewel CO2) voor de staalconstructie gebruikt. In de staalconstructie verwerkt men namelijk ferro-metalen en legeringen. In de non-ferro sector wordt gebruik gemaakt van inert of inactief materiaal en daar wordt het beschermgas op aangepast. Voor non-ferro wordt gebruik gemaakt van argon oftewel een inactief beschermgas. Ook de lastoevoegdraad is gebruik gemaakt van een inactief materiaal. MIG lassen wordt echter wel gebruikt voor dikkere materialen en grotere lasafstanden. Als men dunner materiaal last van 1 tot en met 3 millimeter over korte afstanden dan is TIG lassen wellicht interessanter dan MIG lassen.

Verschillende sectoren en producten

Als MIG/MAG lasser kun je dus verschillende materialen lassen in verschillende sectoren. Dat zorgt er voor dat er voor een lasser wat te kiezen is. Technicum kan je helpen bij het maken van de juiste keuze voor een baan als lasser bij een mooi bedrijf in de metaalverwerkende industrie. Ben je benieuwd wat Technicum voor jou kan betekenen? Klik op de knop vacatures Technicum in de menubalk.