Vacature machinebankwerker noord Friesland vanaf 17 augustus 2022

Heb je ervaring in het werken met machines en spreekt de metaalsector jou aan dan is deze vacature zeker het lezen waard! Voor een mooi metaalverwerkend bedrijf in het noorden van Friesland zijn we op zoek naar iemand die nauwkeurig kan werken en goed kan meten. Iemand die graag kwaliteit wil leveren en goed machines overweg kan. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de machinebouw. Doormiddel van boormachines, zaagmachines en snijmachines worden materialen gemaakt die later worden gebruikt om machines op te bouwen. Als machinebankwerker vorm je een belangrijke schakel in het productieproces. De producten die jij maakt worden namelijk door jouw collega’s gebruikt om een eindproduct te maken. Gezamenlijk werk je met je collega’s aan machines die door de klant worden gebruikt in productieprocessen. Als machinebankwerker heb je een verantwoordelijke functie en heb je werk voor langere tijd. Je kunt bij het bedrijf op termijn ook in vaste dienst treden.

Welke ervaring heb je nodig?

Een machinebankwerker moet veilig en nauwkeurig kunnen werken met machines. Hiervoor is ervaring met machine van groot belang. Als je een jaar of twee als operator hebt gewerkt is dat voldoende. Ervaring met het lezen van technische tekeningen is ook van belang. Mocht je deze ervaring nog niet hebben opgedaan dan kun je doormiddel van een opleiding of training deze ervaring aanleren. Een mbo opleiding in een technische richting op niveau 1 of hoger is gewenst maar geen harde eis. Een goede motivatie is wel een harde eis. Je moet op tijd komen en natuurlijk je best doen om de werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren. Een rijbewijs is niet noodzakelijk maar kan wel handig zijn als je geen goede openbaar vervoer verbinding hebt met noord Friesland.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze vacature open staat is een middelgroot bedrijf in de metaaltechniek. Binnen het bedrijf worden verschillende soorten machines, halffabricaten en andere constructie(delen) gemaakt. Deze worden volledig afgebouwd of gedeeltelijk gemaakt voor andere klanten die de producten verder in elkaar zetten. Het bedrijf bestaat uit verschillende afdelingen. De machinebankwerkers werken achter verschillende machines die gebruikt worden om het metaal te boren, slijpen, zagen, vouwen, te draaien en te frezen. Voor machinebankwerkers zijn er diverse mogelijkheden om achter de machines kennis en ervaring op te bouwen. Je kunt tijdens je werk ook verschillende machines leren kennen zodat je steeds breder ingezet kunt worden. Het bedrijf is gevestigd in het noorden van Friesland en is goed bereikbaar vanuit Leeuwarden, Franeker, Dokkum en Harlingen.

Arbeidsvoorwaarden

Een ervaren machinebankwerker kan een salaris verdienen rond de 2500 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Een minder ervaren machinebankwerker die het vak nog moet leren zal een salaris verdienen van rond de 2300 euro bruto per maand. Eventueel kun je ook in een BBL constructie aan de slag. Dan ligt het salaris iets lager maar de opleiding wordt voor je betaald. Je krijgt bovendien een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op vast werk oftewel een vast dienstverband. Verder krijg je de mogelijkheid om verschillende aanvullende trainingen te volgen zoals heftruckcertificaat en dergelijke. Je ontvangt verder een reiskostenvergoeding van het bedrijf.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze functie? Neem dan contact op via het knopje vacatures Technicum in de menubalk.