Vacature eerste calculator staalbouw Noord Friesland vanaf 28 januari 2023

Heb je ervaring in de bouw en kun je calculeren? Dan hebben wij een mooie functie in de het middenkader voor jou! Bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw en installatie van grote kassen zijn wij namelijk op zoek naar een calculator. In deze functie ben je niet alleen verantwoordelijk voor het werken met een calculatieprogramma maar werk je ook samen met twee collega’s. Deze collega’s worden door jou aangestuurd en werken de calculaties uit in een speciaal programma. Dit programma leer je zelf ook aan en daarvoor krijg je alle tijd. Als eerste calculator ben je een belangrijke contactpersoon en schakel tussen andere afdelingen waaronder de verkoop en enginering. Heb je interesse in deze vacature? Lees dan snel verder.

Welke ervaring heb je nodig?

Calculaties zijn belangrijk omdat op basis hiervan het bedrijf maar ook de klant beslissingen kan maken over de financiële haalbaarheid van een project. Als calculator moet je daarom heel nauwkeurig zijn en goede administratieve vaardigheden hebben. Je moet goed kunnen rekenen en met computerprogramma’s om kunnen gaan. Daarnaast is het belangrijk dat je over een mbo opleiding in de richting van bouw of metaaltechniek beschikt. Een hbo opleiding in een kantoorrichting is ook goed. Eigenlijk kun je met verschillende opleidingsachtergronden in aanmerking komen voor deze vacature omdat het zowel een bouwtechnische kant heeft als een metaaltechnische kant. Daarnaast komt er ook een financieel aspect aan de orde. Dat maakt dat het bedrijf open staat voor verschillende kandidaten. Herken jij jezelf in grote lijnen in dit profiel dan is het zeker de moeite waard om een sollicitatie in te sturen of om meer informatie op te vragen.

Over het bedrijf

Het bedrijf dat een eerste calculator zoekt is actief in de ontwikkeling en productie van grote kassen. Het gaat dus om de glastuinbouw. Dat is een sector met een grote uitdaging op het gebied van duurzaamheid en natuurlijk de voedselvoorziening wereldwijd. Het bedrijf probeert haar kassen zo duurzaam mogelijk te maken door ze te verwarmen op een verantwoordelijke manier waarbij het gebruik van aardgas wordt beperkt of geheel wordt uitgesloten. De projecten worden over de gehele wereld uitgevoerd. De locaties verschillen, de vormen van de kassen verschillen en ook specifieke aspecten op de bouw kunnen verschillen. Daarvoor is natuurlijk informatie en kennis nodig. Geen wonder dat het bedrijf samenwerkt met verschillende andere bedrijven die vallen onder dezelfde holding. Als calculator heb je op dit gebied ook een hele mooie rol want het berekenen van de kosten van de projecten kan verschillen. Dat maakt elke calculatie weer tot een mooie uitdaging hoewel je natuurlijk wel een prachtig programma ter beschikking krijgt en samenwerkt met twee collega’s. Jou werklocatie is in de buurt van Leeuwarden in een mooie kantoorruimte niet geheel gemoderniseerd is. Daar werk je samen met tekenaars en engineers. Alle kennis zit zo heel dicht bij elkaar en dat werkt wel zo makkelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Als eerste calculator kun je een salaris verdienen tussen de 3000 en 3500 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Je krijgt een contract voor bepaalde duur maar dit contract kan worden omgezet naar een vast dienstverband als je een tijdje bij het bedrijf werkt. Via Technicum kun je verschillende opleidingen en trainingen volgen waardoor je nog beter kunt worden in je werk. Als je met eigen vervoer naar het werk komt krijg je een reiskostenvergoeding. Natuurlijk krijg je steeds meer verantwoordelijkheden als je groeit in je functie. Je zit in een gezellig team dan in de pauze regelmatig even een blokje om gaat in de buitenlucht. De sfeer is uitstekend en de contacten met andere vestigingen ook.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen we jou van harte uit om te solliciteren op deze functie. Je kunt reageren via de knop vacatures in de menubalk.