Vacature servicemonteur mechatronica vanaf 28 januari 2023

Heb jij ervaring in de mechatronica en wil je niet meer binnen vier muren werken? Wil je graag bij verschillende bedrijven projecten draaien in de machinebouw en ga je een uitdaging niet uit de weg? Dan is deze vacature geschikt voor jou. Bij een bedrijf in de machinebouw kun je aan de slag als servicemonteur mechatronica. De projecten worden uitgevoerd door heel Nederland maar de standplaats is in de buurt van Leeuwarden. Het bedrijf maakt zelf haar eigen producten in de vorm van machines waarmee de lucht van bedrijven kan worden gezuiverd. Deze machines worden op de productielocatie gemaakt en daarna naar verschillende projecten getransporteerd. Als monteur in de buitendienst installeer je deze machines op locatie samen met andere monteurs. Je hebt op deze projecten zelf de leidinggevende rol waarbij mechanische monteurs jou ondersteunen. Ben je een echte teamgerichte servicemonteur dan kun je jezelf aanmelden voor deze vacature.

Welke ervaring heb je nodig?

Je hebt ervaring nodig in de mechatronica. Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van een opleiding op mbo niveau 3 in de mechatronica of werktuigbouwkunde. Maar je kunt ook met werkervaring in aanmerking komen voor deze vacature. Als je bijvoorbeeld in de machinebouw hebt gewerkt en goed technische tekeningen kunt lezen dan is deze vacature ook heel geschikt voor jou. Het is belangrijk dat je veel ervaring hebt in de mechanische montage en een beetje verstand hebt van elektrotechniek. Kennis van PLC is nuttig maar als je deze kennis nog niet hebt is dat geen probleem. Dan kun je deze kennis leren bij het bedrijf. Een rijbewijs is noodzakelijk omdat je op verschillende projecten aan de slag gaat. Daarnaast is het belangrijk dat je ook bereid bent om af en toe te overnachten in een hotel als je op een project ver van huis gaat meedraaien.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze buitendienstvacature open staat is gevestigd in de buurt van Leeuwarden. Daar is de productielocatie waar de machines worden opgebouwd en geassembleerd. Het bedrijf heeft ongeveer 20 werknemers in dienst waarvan 3 in de buitendienst werken. Bij grotere klussen gaan ook de machinebouwers uit de productie meedraaien op locatie. De machines bevorderen de werkomstandigheden van werknemers omdat ze worden gebruikt om vuil en stof uit de lucht te filteren. Het bedrijf is op dit gebied een totaalleverancier die de machines produceert maar ook installeert en onderhoud. Omdat het bedrijf deze volledige verantwoordelijkheid op zich neemt ontstaat er een overzichtelijk proces waarin iedere werknemer een bepaalde rol heeft in het bedrijf.

Arbeidsvoorwaarden

Als servicemonteur in de mechatronica kun je een salaris verdienen rond de 2700 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je krijgt in deze functie veel vrijheid en dat maakt de functie uitdagend. Natuurlijk krijg je ook te maken met verschillende processen waarvan je bij sommige processen misschien extra kennis nodig hebt. Dat kan doormiddel van opleidingen en trainingen. Deze worden voor je vergoed door het bedrijf. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd maar daarbij wordt uitdrukkelijk de mogelijkheid geboden om een vast dienstverband te bemachtigen. Als je met eigen vervoer gaat rijden krijg je daarvoor een reiskostenvergoeding.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen we jou van harte uit om te solliciteren op deze functie. Je kunt reageren via de knop vacatures in de menubalk.