Vacature werkvoorbereider calculator tekenaar noord Friesland vanaf januari 2021

Ben je een ervaren werkvoorbereider en calculator in de werktuigbouwkunde en zoek je langdurig werk in Noord Friesland lees dan snel verder. Voor een toonaangevend engineeringsbedrijf in de staalconstructie en bouw zijn we op zoek naar iemand die goed overzicht kan houden en projecten kan berekenen, aansturen en goed contact kan onderhouden met klanten en de werkvloer. Het bedrijf heeft in het noorden van Friesland een engineeringsbedrijf met verschillende specialisten waaronder tekenaars, ontwerpers, constructeurs en werkvoorbereiders / calculators. Juist op dat laatste vakgebied zoekt het bedrijf extra versterking in de vorm van een ervaren werkvoorbereider die goed berekeningen kan maken. Het tekenen komt slechts in beperkte mate aan de orde. Het werk is dus vooral een echte regelfunctie.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor deze functie is het belangrijk dat je ervaring hebt als werkvoorbereider in de metaaltechniek. Een mbo opleiding middenkaderengineering of een HBO opleiding technische bedrijfskunde of werktuigbouwkunde vormen een goede basis. Je moet goed in staat zijn om te kunnen berekenen wat een project kost aan materiaal en tijd. Deze gegevens worden verwerkt in offertes die jezelf aan klanten schrijft. Een goede communicatie in Nederlands en Engels komt daarbij aan de orde. Daarnaast is kennis van computerprogramma’s ook van groot belang evenals het kunnen lezen en kunnen aanpassen van technische tekeningen in een 2D tekenprogramma zoals autoCAD. Voor deze functie is het gunstig als je uit de omgeving Drachten, Groningen of Leeuwarden komt in verband me de reistijd.

Over het bedrijf

Het bedrijf is een toonaangevende organisatie die gevestigd is tussen Groningen stad en Leeuwarden. Dat is echter slechts 1 vestiging van het bedrijf. Er zijn meerdere vestigingen door heel Nederland. De vestiging in het noorden is echter gericht op tekenen, ontwerpen en engineering. Deze afdeling bestaat uit ongeveer 10 personen en zoeken dus versterking doormiddel van een werkvoorbereider die nauw met de overige collega’s zal samenwerken in een team.

Arbeidsvoorwaarden

Voor deze functie wordt een salaris geboden van ongeveer 2800 tot 3300 euro afhankelijk van de werkervaring en opleiding. Het bedrijf verstrekt een reiskostenvergoeding van 0,19 euro per kilometer woon-werkverkeer. Daarnaast zijn er mogelijkheden om een opleiding of training te volgen die functiegerelateerd is. Er wordt een contract voor bepaalde tijd geboden met zicht op een vast dienstverband. Het bedrijf wil namelijk structureel uitbreiden en heeft het heel druk in de positieve zin van het woord.

Solliciteren?

Je kunt op deze vacature solliciteren doormiddel van de knop vacatures in de menubalk.