Vacature engineer tekenaar kassenbouw Noord Friesland vanaf 28 januari 2023

Heb je ervaring als CAD tekenaar en wil je iets anders tekenen dan woningbouw en utiliteit? Dan is deze vacature interessant voor jou. Voor een toonaangevend bedrijf in de ontwikkeling en bouw van duurzame kassen zijn wij namelijk op zoek naar een engineer tekenaar. De nadruk ligt hierbij op tekenen maar wat verstand van bouwconstructies en fundering is gewenst. Het bedrijf ontwerpt en produceert kassen voor locaties over de gehele wereld. Als engineer maak je sterkteberekeningen en controleer je deze ook. Daarnaast maak je onderdelentekeningen en samenstellingstekeningen. Verder ben je verantwoordelijk voor het invullen van het bouwboek dat wordt gebruikt door de uitvoering. Kortom als tekenaar engineer lever je niet alleen tekeningen maar draag je er ook zorg voor dat je collega’s voldoende informatie hebben om aan de slag te gaan. Natuurlijk is de ontwikkeling en het ontwerp van kassen wel iets heel anders dan woningbouw en utiliteit. Het bedrijf verwacht daarom ook niet dat iemand deze kennis en ervaring al beheerst. Wat het bedrijf wel graag zou willen van sollicitanten kun je hieronder lezen.

Welke ervaring heb je nodig?

Je hebt in deze functie ervaring nodig in het CAD tekenen als je ook nog met Revit hebt gewerkt is dat helemaal mooi maar er zijn weinig mensen die al over deze ervaring beschikken. Daarom zoekt het bedrijf vooral kandidaten die dit programma zouden willen leren. De functie is op hbo niveau maar dat betekent niet dat je beslist een afgeronde hbo opleiding moet hebben om in aanmerking te komen. Wel moet je op hbo niveau kunnen functioneren. Hoe meer ervaring je hebt hoe beter het is. Kennis van sterkteberekeningen en constructieprincipes is wel van groot belang. Je moet ook nauwkeurig kunnen werken en je eigen werk en soms het werk van anderen kunnen controleren.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze vacature vacant is heeft een vestiging in het noorden van Friesland. Boven Leeuwarden is een engineringsafdeling gevestigd waarin tekenaars, engineers en calculators met elkaar samen werken in de ontwikkeling en de werkvoorbereiding van projecten van grote kassen. Het gaat dus om de glastuinbouw. De bouw van kassen valt zowel onder de staalbouw als de algehele bouwsector omdat er verschillende aspecten bij aan de orde komen. De glastuinbouw vormt een sector met een grote uitdaging op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast levert de glastuinbouw een belangrijke bijdrage aan de voedselvoorziening wereldwijd. Het bedrijf waar je voor kunt werken probeert haar kassen zo duurzaam mogelijk te ontwerpen door ze onder andere te verwarmen op een verantwoordelijke manier waarbij het gebruik van aardgas wordt beperkt of geheel wordt uitgesloten.

De projecten van deze specialistische organisatie worden over de gehele wereld gerealiseerd. De diversiteit is groot want de bouwlocaties verschillen. Ook aan de omvang, de vorm en klimaatbeheersing kunnen specifieke eisen worden gesteld. Daarvoor is natuurlijk informatie en kennis nodig. Geen wonder dat het bedrijf samenwerkt met verschillende andere bedrijven die vallen onder dezelfde holding. Als engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerp en de tekeningen. Je bent als het ware een technisch architect van de kassen die worden gemaakt. Dat maakt elk ontwerp weer een mooie uitdaging. Je staat er echter niet alleen voor. Samen met een team dat bestaat uit engineers, tekenaars en calculators wordt elk project tot een succes gemaakt. Dit team is te vinden op een geweldig mooie kantoorlocatie in het noorden van Friesland boven Leeuwarden.

Arbeidsvoorwaarden

Als engineer tekenaar kun je een salaris verdienen tussen de 3200 en 3600 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Je ontvangt bij de aanvang van de werkzaamheden een contract voor bepaalde duur. Dit contract zal echter worden omgezet naar een vast dienstverband als je een tijdje bij het bedrijf werkt. Je krijgt de mogelijkheid om verschillende programma’s aan te leren. Daarvoor kun je ook cursussen en trainingen volgen. Deze worden voor je betaald en maken jou tot een nog grotere specialist.

Via Technicum kun je bovendien nog aanvullende opleidingen en trainingen volgen waardoor je nog beter kunt worden in je werk. Als je met eigen vervoer naar het werk komt krijg je een reiskostenvergoeding. Natuurlijk krijg je steeds meer verantwoordelijkheden wen bouw je een eigen netwerk op als je groeit in je functie. Je zit in een gezellig team dan in de pauze regelmatig even een blokje om gaat in de buitenlucht. De sfeer is uitstekend en de contacten met andere vestigingen ook.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen we jou van harte uit om te solliciteren op deze functie. Je kunt reageren via de knop vacatures in de menubalk.