Vacature tekenaar engineer Friesland vanaf 11 maart 2022

Ben jij een ervaren technisch tekenaar en ben je vindingrijk? Dan kun je in deze functie jouw ervaring goed gebruiken. Voor een toonaangevend bedrijf in de ontwikkeling en productie van transportmiddelen zijn wij op zoek naar een tekenaar die ook machines en oplossingen kan uitdenken en uitwerken. Iemand die een concept kan omzetten in tekeningen voor de werkvloer en ook voor klanten. In deze functie heb je veel afwisseling maar ook veel uitdaging. Binnen de transportsector worden met name hijs- en hefmiddelen ontwikkelt maar ook weegbruggen en andere systemen. De normen en specificaties van deze producten verschillen. Soms pas je bestaande tekeningen aan maar vaak krijg je te maken met compleet nieuwe tekeningen die moeten uitgedacht en uitgewerkt worden. Ervaring is hierbij belangrijk maar gelukkig is er altijd een collega aanwezig die je kan ondersteunen.

Welke ervaring heb je nodig?

Je kunt direct aan de slag als je ervaring hebt met AutoCAD, Solid Works of een ander 3D tekenprogramma. Mocht je nog niet over veel ervaring beschikken of een startende tekenaar zijn in de werktuigbouwkunde dan kun je ook solliciteren. Er wordt in het sollicitatieproces gekeken naar opleidingsniveau, werkervaring én motivatie. Het gewenste opleidingsniveau is mbo 3 in een relevante richting zoals de metaaltechniek, werktuigbouwkunde of constructie. Ook voor mensen met een HBO opleiding in de techniek is er voldoende uitdaging. Twee jaar ervaring als technisch tekenaar is nodig om goed uit de voeten te kunnen met de tekenprogramma’s die door het bedrijf worden gebruikt.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar de vacature tekenaar engineer open staat is gevestigd in het noorden van Friesland. Boven Leeuwarden en in de buurt van Franeker, Harlingen en Hallum. Er werken ongeveer 50 werknemers in totaal aan de ontwikkeling en productie van machines en apparatuur voor de transportsector. Het bedrijf levert producten over de gehele wereld. Het gaat hierbij om heftruckapparatuur, meetapparatuur en hijsapperatuur. Binnen het bedrijf worden deze producten vanaf tekening gemaakt door ervaren lassers en monteurs. Hierbij worden verschillende technieken gebruikt zoals: verspanen, lassen, hydrauliek montage, mechanische montage en in beperkte mate elektrotechniek. Het bedrijf gaat voor een langdurig dienstverband voor al haar werknemers.

Arbeidsvoorwaarden

Een ervaren technisch tekenaar engineer kan een salaris verdienen rond de 3000 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daar komt nog 0,19 euro reiskostenvergoeding per kilometer woon-werkverkeer overheen. Je krijgt de mogelijkheid om verschillende opleidingen trainingen te volgen om jezelf verder te ontwikkelen. Deze trainingen zijn kosteloos en dragen bij aan jouw loopbaan. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd. Dit contract wordt omgezet in een vast dienstverband bij goed functioneren en bij wederzijds goedvinden.

Solliciteren?

Heb je interesse in de functie tekenaar engineer neem dan contact op via de knop vacatures in de menubalk of klik op het reactieformulier.