Vacature technisch tekenaar omgeving Leeuwarden vanaf 28 januari 2023

Heb jij ervaring met auto-CAD, Inventor of solid works en ben je iemand die graag technische tekeningen maakt van verschillende constructies? Iemand die niet elke dag hetzelfde wil gaan tekenen maar van afwisseling houdt? Dan is deze vacature geschikt voor jou. Voor een leuk bedrijf in de metaaltechniek zijn we op zoek naar iemand die vooral statische constructies wil gaan tekenen. Dit zijn met name loodsen, kassen en andere gebouwen. De producten worden gemaakt van staal en aluminium en worden zowel in Nederland als daar buiten geplaatst. Als technisch tekenaar lever je een belangrijke bijdrage in het uitwerken van de plannen en het omzetten in technische tekeningen. Hoe meer ervaring je hebt als technische tekenaar hoe beter is het is. Dan kun je namelijk nog dynamischer worden ingezet en misschien ook meedenken met de engineers.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring met een technisch tekenprogramma is van belang. Je moet inzicht hebben in hoe constructies worden opgebouwd en welke factoren daarbij aan de orde komen. Een opleiding mbo middenkaderengineering is een goede basis maar ook een hbo opleiding is uiteraard geschikt. Je werkervaring en je opleidingsniveau bepalen als het ware het takenpakket en het gewicht van de functie. Als je op hbo niveau ervaring hebt kun je bijvoorbeeld ook meedraaien met engineers of met de afdeling die verantwoordelijk is voor verkoop en ontwikkeling. Het bedrijf zoekt iemand die fulltime ingezet kan worden en een flexibele instelling heeft.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar een technische tekenaar wordt gezocht maakt producten voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan de agrarische sector waarvoor tekeningen worden gemaakt ten behoeve van de bouw van loodsen en kassen. Ook puiconstructies en andere constructies worden door dit bedrijf getekend maar ook geproduceerd. Het bedrijf heeft namelijk haar eigen productieafdeling waar lassers en constructiebankwerkers werken. Het bedrijf heeft deze productielocatie elders in Nederland. De locatie waar je als engineer kunt werken is echter in de buurt van Leeuwarden gevestigd en is tevens ook goed bereikbaar vanuit Drachten, Dokkum en Heerenveen.

Arbeidsvoorwaarden

Als technisch tekenaar kun je een salaris verdienen tussen de 3200 en 3600 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Het bedrijf heeft de voorkeur voor fulltime tekenaars in verband met de doorlooptijd van projecten. Als je parttime wilt werken moet je in ieder geval 32 uur per week inzetbaar zijn. Als tekenaar ontvang je bij de aanvang van de werkzaamheden een contract voor bepaalde duur. Wanneer je na deze tijdelijke periode graag door wilt werken bij het bedrijf en een vast dienstverband wilt hebben dan is dat mogelijk. Tijdens je werk kun je verschillende opleidingen en trainingen volgen die voor je worden betaald. Je zit in een dynamische team dan in de pauze regelmatig even een blokje om gaat in de buitenlucht. De sfeer is uitstekend en de contacten met andere vestigingen ook.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen we jou van harte uit om te solliciteren op deze functie. Je kunt reageren via de knop vacatures in de menubalk.