Vacature samensteller lasser noord Friesland vanaf 2 januari 2023

Heb je ervaring als lasser maar vind je vooral tekeningen lezen en constructies opbouwen leuk? Dan kun je jezelf aanmelden voor de functie samensteller lasser. In deze functie ben je voornamelijk bezig met het lezen van tekeningen en het samenstellen van staalconstructies op basis van deze technische tekeningen. Je krijgt behoorlijk wat zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in deze functie. De belangrijkste verantwoordelijkheid is het hanteren van de juiste maatvoering. Technisch inzicht is hierbij van groot belang. Voordeel is dat dit werk over het algemeen meer uitdaging biedt voor de hersenen dan alleen aflassen. Je werkt als samensteller grotendeels zelfstandig maar je hebt altijd een aanspreekpunt voor het geval een technische tekening niet helemaal duidelijk is. Je maakt hechtlasverbindingen die door een collega worden afgelast. Als je wilt kun je zelf ook gedeeltes aflassen.

Welke ervaring heb je nodig?

Je moet voor de functie aflasser goed kunnen tekeningen lezen. Je hebt verstand van maatvoering en je kunt ook goed lassen. Alleen hoef je niet de hele dag lange lasverbindingen te maken. In plaats daarvan maak je vrij korte hechtlasverbindingen. Dit doe je doormiddel van MIG/MAG lassen. Je kunt goed samenwerken met collega’s en bent ook in staat om je eigen werk in te delen. Op basis van een technische tekening weet jij wat er moet gebeuren. Als je iets niet begrijpt stel je vragen om te voorkomen dat een werkstuk verkeerd wordt opgebouwd.

Over het bedrijf

De werkzaamheden worden uitgevoerd op een lasafdeling van een middelgroot staalconstructiebedrijf. Je bent in de functie samensteller lasser actief in een productieproces. In dit proces voer je werkzaamheden uit in de productiefase vlak voor het aflassen. Het bedrijf heeft verschillende productiebanen. Van de voorbewerking tot en met het aflassen, monteren en spuiten. De samenstellers vormen de belangrijkste positie in het productieproces. De samenstellers zorgen er namelijk voor dat de maatvoering goed is van de staalconstructieonderdelen. De werkplaats waar deze werkzaamheden worden uitgevoerd ligt in een dorp boven Leeuwarden. Het bedrijf is echter ook goed te bereiken vanuit Dokkum. Franeker en Harlingen.

Arbeidsvoorwaarden

Een samensteller lasser verdien je een salaris rond de 2800 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Hoe meer ervaring je hebt hoe hoger je salaris zal doorgroeien. Je hebt de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen. Daarnaast wordt je in de gelegenheid gesteld om jezelf tijdens je werk verder te ontwikkelen. Zo wordt je steeds beter in je werk. Je krijgt werkkleding ter beschikking maar ook gereedschap en werkschoenen. Tot slot ga je op basis van een uitzendcontract aan de slag en kun je na verloop van tijd worden overgenomen door het bedrijf die ook bereid is om jou bij goed functioneren een vast dienstverband aan te bieden.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze metaalfunctie als samensteller lasser? Dan kun je meteen reageren via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan kun je direct je cv en sollicitatie insturen.