Vacature assistent carrosseriebouwer in Friesland vanaf 22 december 2022

Vind jij vrachtwagens interessant en heb je ervaring als automonteur of sleutelaar? Dan is deze vacature voor jou heel geschikt. Voor een toonaangevend bedrijf in de bouw van vrachtwagens en trailers zijn wij op zoek naar iemand die graag allround werkzaamheden zou willen doen in de aanbouw en verbouw van vrachtwagens. Het werk is heel afwisselend. Je bent bezig met constructiewerkzaamheden, laswerkzaamheden, elektrische componenten en hydrauliek. Je werkt hierbij op basis van tekeningen en nauwkeurige voorschriften. Mocht je niet van alle technieken die hiervoor genoemd zijn evenveel afweten dan is dat geen probleem. Het bedrijf krijgt namelijk naar waar jij goed in bent. Als jij goed bent in mechanische montage dan kun je daar in aan de slag. Ben je meer een lasser en samensteller dan kun je dat ook doen bij deze carrosseriebouwer. De keuze is aan jou. Hoe breder jou ervaring is hoe meer taken je kunt uitvoeren bij dit bedrijf.

Welke ervaring heb je nodig?

Een assistent carrosseriebouwer hoeft natuurlijk zelfstandig aan de slag te kunnen. Je krijgt altijd begeleiding van ervaren carrosseriebouwers. Deze leren jouw de werkzaamheden in de praktijk aan doormiddel van voorbeelden in de praktijk. Het is natuurlijk belangrijk dat je bereid bent om te leren en dat je ook een bepaalde basiskennis hebt van de techniek. Dan hoeven de monteurs jouw niet alles te leren op het gebied van sleutelen. Een mbo opleiding on de autotechniek, werktuigbouwkunde of metaaltechniek is daarom heel wenselijk. Mocht je ook wat kennis hebben uit je hobby dan is dat ook mooi. Een hobby als sleutelaar is natuurlijk ook een goede basis want dan weet je al veel van gereedschappen en materialen.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar je in kunt stromen als assistent monteur in de carrosseriebouw is toonaangevend in de opbouw en aanpassing van carrosserie├źn van vrachtwagens, bedrijfswagens, bestelbusjes en andere voertuigen. De werkzaamheden worden op basis van de wensen van klanten uitgevoerd waardoor de projecten heel wisselend zijn en uitdaging kunnen bieden. Hydrauliek, mechanische montage, elektrotechniek en andere werkzaamheden en componenten komen bij dit bedrijf aan de orde. Jij kunt onderdeel vormen van een team van ongeveer 20 personen waarvan de helft uit monteurs bestaat de andere helft uit samenstellers lassers. Het bedrijf is gevestigd in de buurt van Leeuwarden maar kan ook vanuit Harlingen, Franeker en Sneek worden bereikt doormiddel van eigen vervoer en redelijk goed met openbaar vervoer.

Arbeidsvoorwaarden

Als assistent monteur verdien je in eerste instantie een instroomsalaris dat gebaseerd zal zijn op de cao voor metaal en techniek. Daarnaast kun je bijvoorbeeld opleidingen en trainingen volgen waardoor je meer ervaring gaat opbouwen en dus ook een hoger salaris kunt verdienen. De opleidingen en trainingen worden overigens voor jou betaald. Je krijgt verder een contact voor bepaalde tijd. Wil je graag een BBL traject volgen dan kun je hiervoor ook een BBL contract afsluiten. Doelstelling van het bedrijf is een vast dienstverband. Verder kun je een vergoeding krijgen voor de reiskosten die je hebt gemaakt.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze assistent functie in de carrosseriebouw? Dan kun je meteen reageren via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan kun je direct je cv en sollicitatie insturen.