Vacature allround installatiemonteur Friesland vanaf 22 december 2022

Deze vacature is geschikt voor de echte allround installatiemonteurs die graag zoveel mogelijk zelfstandig willen werken. De vacature staat open bij een allround installatiebedrijf in de omgeving van Leeuwarden. Het bedrijf wordt niet ingezet voor grote woningbouw klussen maar juist meer voor kleinere klussen in de service en onderhoud. Ook voor renovatieklussen worden de monteurs van dit bedrijf ingezet. Het gaat daarbij meestal om de moeilijker klussen bijvoorbeeld om een woning aardgas vrij te maken of om nul op de meter te krijgen. Dat is natuurlijk niet bij elke woning eenvoudig daarom is er veel technisch inzicht nodig en moet je als monteur soms ook duidelijk je kennis uitspreken en advies geven. Heb jij een servicegerichte houding en ben je bereid om allround ingezet te worden in het installatiewerk? Dan is deze vacature voor jou bij uitstek geschikt. Lees snel verder en kom meer te weten.

Welke ervaring heb je nodig?

Een allround monteur in de installatietechniek ben je niet zomaar. Daar is jarenlange ervaring voor nodig. Minimaal 5 tot 10 jaar ervaring in het installatievak is vereist. Kennis van verwarmingstechniek, sanitair en gasleidingen is vereist. Mocht je ook nog kennis hebben van elektrotechniek en klimaatbeheersingssystemen dan is dat helemaal mooi meegenomen. Ervaring wordt gewaardeerd en zorgt er voor dat je steeds meer verantwoordelijkheid kunt krijgen binnen het bedrijf. Je kunt goed technische tekeningen lezen maar bent ook in staat om zelfstandig aan de slag te gaan op basis van eigen inzicht. Hoe meer ervaring je hebt hoe beter het is. Natuurlijk kan zelfs de meest ervaren monteur niet alles weten. Daarom is het belangrijk dat je open staat voor nieuwe informatie en nieuwe ontwikkelingen in de techniek.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar je als allround installatiemonteur aan de slag zou kunnen is verhoudingsgewijs klein en gespecialiseerd en is gevestigd in Friesland rondom Leeuwarden. Geen grote klussen maar kleine klussen met aandacht voor kwaliteit. Van monteurs wordt dan ook meer verwacht dan alleen maar zo snel mogelijk installatiecomponenten plaatsen. In plaats daarvan is juist een servicegerichte houding met ruimte voor advies gewenst. Verduurzaming en energieneutraal maken van woningen is de specialiteit. Dat vereist ook een bepaalde mentaliteit van de monteur. De monteurs kunnen allemaal zelfstandig werken maar gaan ook regelmatig ik kleine teams op pad.

Arbeidsvoorwaarden

Een allround monteur in de installatietechniek kan al snel een salaris verdienen rond de 3000 euro bruto per maand. Daarbij wordt uitgegaan van een fulltime dienstverband van 38 uren per week. Dat salaris kan doorgroeien naar mate iemand ook ingezet kan worden als leidinggevende monteur. Als je zelf projecten kunt aannemen en oplossen kun je ook meer verantwoordelijkheid dragen en daar hoort ook een hoger salaris bij. Je kunt gebruik maken van een servicebus met gereedschap. Bovendien krijg je kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen ter beschikking. Verder krijg je een contract voor bepaalde tijd maar ook een vast contract behoort tot de mogelijkheden.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze allround functie in de installatietechniek? Dan kun je meteen reageren via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan kun je direct je cv en sollicitatie insturen.