Technisch Werken

Productie Nederlandse industrie stijgt verder eind 2016

In oktober 2016 was de gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie 0,6 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Er is sprake van een stijging in de maand oktober maar deze stijging is een stuk kleiner dan in september. Deze gegevens maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag 9 december 2016 bekend.

Inmiddels produceert de Nederlandse industrie in 2016 al ruim dertien maanden meer dan dezelfde maanden in 2015. In verschillende sectoren van de industrie nam de productie toe maar de productie van de transportmiddelenindustrie groeide opnieuw het sterkst. In deze sector werd ruim 11 procent meer geproduceerd dan in de maand oktober 2015.

Volgens het CBS is deze stijging in de transportmiddelenindustrie toe te schrijven aan de stijgende vraag naar vraag naar vrachtwagens en personenauto’s. Naast de toename in de transportmiddelenindustrie is er ook sprake van een stijgende productie in de rubberindustrie en kunstindustrie. Ook de productie in de chemische en de voedingsmiddelenindustrie groeide sterker dan gemiddeld. In tegenstelling tot deze sectoren daalde de productie van elektrische apparaten en  ook in de farmaceutische- en de metaalproductenindustrie was de productie in de maand oktober gekrompen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws