Technisch Werken

Beleggersvertrouwen op laagste punt van 2019 beland in juni

Het vertrouwen van beleggers is in de maand juni van 2019 op het laagste punt beland in heel 2019 tot nu toe. Dit bericht werd gisteren door de BinckBank bekend gemaakt. Dit gebeurde zaterdag in de maandelijkse beleggersbarometer van deze financiële dienstverlener. In totaal kwam het beleggersvertrouwen uit op 2,4 punten op de index die BinckBank hiervoor hanteert. Volgens deze organisatie kwam het vertrouwen onder beleggers in de maand mei uit op 4,4 punten op de index. In totaal word een schaal gehanteerd van min tien tot tien punten.

Daarbij is de nul neutraal. De huidige stand is dus nog wel positief. Al is 2,4 punten in de plus nog niet een hele overduidelijke positieve score. Veel beleggers zouden onzeker zijn vanwege de handelsconflicten die nog niet zijn opgelost. Daardoor is het vertrouwen gedaald onder veel beleggers. De kans is groot dat het dalende beleggersvertrouwen ook gemerkt zal worden op de beurzen in onder andere Europa. Aan het einde van de maand juni zal de AEX waarschijnlijk 1,3 procenten lager staan volgen. In mei werd ook een krimp ingeschat van 0,4 procent. De komende drie maanden zal het rendement volgens beleggers waarschijnlijk negatief zijn. Op de index van BinckBank zal de AEX over drie maanden 1,2 procent lager staan.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws