Beleggersvertrouwen toegenomen in juli 2019

Het vertrouwen van Nederlandse beleggers is toegenomen in de maand juli van 2019. Deze conclusie komt naar voren bij het bekijken van de graadmeter voor het beleggersvertrouwen van ING. Hiervoor worden indexcijfers gehanteerd. In de maand juli kwam het indexcijfer dat hiervoor gehanteerd wordt uit op 129 punten. Dat indexcijfer is vier punten hoger dan in juni. Maar in juni lag het beleggersvertrouwen wel uitzonderlijk laag.

Door de goede resultaten van de AEX-index op de Amsterdamse Beurs wordt het vertrouwen van particuliere beleggers verder gesterkt. Afgelopen dinsdag ging de Amsterdamse beursgraadmeter aanzienlijk omhoog en bereikte daardoor het hoogste punt in achttien jaar. Beleggers hebben daardoor een vertrouwd gevoel gekregen in de beurs en zijn daardoor ook bereid om meer in aandelen te investeren.

Als mensen geld over hebben en hier rendement op willen behalen dan blijken aandelen in trek. Op spaarrekeningen en spaardeposito’s krijgt men nauwelijks rente. Het aflossen op een hypotheek vinden veel mensen het overwegen waard daarom wordt dit ook veel gedaan. Maar beleggingen zijn zeker ook in de maand juli populair. Nederlandse investeerders zoude volgens de beleggersbarometer van ING met name beurskansen zien in Nederland en Azië. Volgens de ING zal het vertrouwen van beleggers de komende tijd waarschijnlijk verder gaan toenemen.