VCU uitzendbureaus gaan veel BBL-ers opleiden in 2019

Een VCU uitzendbureau is een uitzendorganisatie die in bezit is van een VCU certificaat. Dit certificaat is verbonden aan het VCA certificaat alleen is deze specifiek bedoelt voor uitzendorganisaties. Uitzendbureaus kunnen in verschillende sectoren actief zijn waaronder de bouw en de techniek. In deze sectoren zijn verschillende bedrijven actief die veel waarde hechten aan VCA daarom willen ze graag samenwerken met partners op de arbeidsmarkt die hier ook veel waarde aan hechten. Voor uitzendbureaus die met deze VCA gecertificeerde bedrijven zaken willen doen is een VCU certificering eigenlijk een must. De uitzendorganisaties die een VCU certificering hebben kunnen echter verschillende ‘merknamen’ hebben. Technicum uitzendbureau is een voorbeeld van een uitzendbureau dat VCU gecertificeerd is.

Omdat veel VCU uitzendbureaus een groot deel van hun uitzendkrachten plaatsen in de bouw en de techniek merken ze in 2019 een duidelijk tekort aan technisch personeel. Dat betekent dat ze vaker ‘nee’ moeten verkopen aan opdrachtgevers. Dat is natuurlijk niet goed voor de samenwerking maar ook niet goed voor de techniek en bouw waar het tekort aan personeel alleen maar verder aan het toenemen is. Daarom moeten er oplossingen gevonden worden. Een effectieve oplossing is het aanbieden van opleidingen, cursussen en trainingen aan werkzoekenden die graag in de bouw en techniek willen werken maar hier nog geen ervaring in hebben.

Een veel gebruikte opleiding is de BBL opleiding. In feite is BBL en variant van het middelbaar beroepsonderwijs. BBL wordt ook wel werken en leren genoemd en bevat verschillende niveaus. Doormiddel van een BBL traject kan een aankomende vakkracht werken, leren en tegelijkertijd een loon ontvangen. Dat maakt BBL een interessante oplossing voor werkzoekenden die zich willen laten omscholen of bijscholen. Een BBL-traject kost echter wel tijd en geld. Meestal betalen de VCU uitzendorganisaties de kosten voor een BBL opleiding en zoeken ze ook een geschikt erkend leerbedrijf voor de BBL-er. De VCU uitzendorganisatie betaalt ook het loon aan de BBL-er en brengt voor deze diensten een tarief in rekening bij het erkend leerbedrijf waar de BBL-er aan de slag is tijdens zijn of haar BBL-opleiding. Mocht je interesse hebben in een BBL-traject bij een VCU uitzendbureau dan kun je contact opnemen via de menubalk door op de knop ‘BBL Technicum’ te klikken.