York Capital heeft Klesch Aluminium Delfzijl overgenomen in oktober 2017

De Amerikaanse investeerder York Capital heeft bekend gemaakt dat de overname van Klesch Aluminium Delfzijl is afgerond. De curatoren van Klesch en York Capital hebben namelijk een akkoord bereikt met betrekking tot de doorstart van het aluminiumbedrijf in de provincie Groningen.

Klesch Aluminium Delfzijl of Aldel
Klesch Aluminium Delfzijl is het voormalige Aldel (Aluminium Delfzijl). Deze aluminiumproducent ging failliet in augustus. Het faillissement zou het gevolg zijn van financiële problemen. Deze problemen zouden ontstaan zijn tussen de eigenaar van het bedrijf Klesch en de afnemer van het bedrijf Noble. Deze bedrijven hadden een conflict over uitblijven van noodzakelijke investeringen. De patstelling die volgde had tot negatieve cijfers geleid bij de aluminiumproducent. Daardoor ging het bedrijf in augustus failliet.

Doorstart
De curator was er toen vrij zeker van dat de aluminiumproducent een doorstart zou kunnen maken. Dit lijkt nu ook daadwerkelijk te gebeuren door de overname van Klesch Aluminium door York Captial. Na de overname zal het bedrijf weer haar vertrouwde naam Aldel krijgen. De investeringen van York Captial zorgen er voor dat de werkgelegenheid in de aluminiumfabriek toeneemt. Het huidige aantal arbeidsplaatsen is 175 maar dit kan door de investeringen waarschijnlijk uitgroeien tot 250 arbeidsplaatsen aan het einde van 2018.

Aluminiumproductie
De aluminiumproducent heeft echter na het faillissement in augustus niet de productie stopgezet. Het bedrijf is namelijk sinds augustus gewoon aluminium blijven produceren. De overname is op papier rond maar de Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet de overname nog wel goedkeuren.