Woningverkoop in augustus 2017 opnieuw gestegen

Het gaat goed met de woningverkoop in Nederland. In de maand augustus is de woningverkoop in Nederland opnieuw gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2016. Volgens het Kadaster zijn in Nederland in augustus 20.780 huizen van eigenaar gewisseld.

Op jaarbasis is het aantal geregistreerde woningverkopen met 4 procent aldus het Kadaster die maandag 18 september 2017 de gegevens over het aantal woningtransacties bekend maakte. Er worden door het Kadaster in augustus 2016 nog 19.975 verkochte woningen geregistreerd. In de maand juli van 2017 werden nog 19.979 woningtransacties geregistreerd door het Kadaster.

De cijfers van het Kadaster geven een belangrijke indruk van de woningmarkt. Dit komt omdat het Kadaster de transacties registreert van bestaande koopwoningen. Dit gebeurd op het moment dat een notaris daadwerkelijk de verkoop van de woning inschrijft. Dit inschrijfmoment is tevens het moment waarop de woning wordt overgedragen oftewel de eigendomsoverdracht.

Het valt op dat de verkoop van appartementen is gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Deze daling komt uit op 0,6 procent. De verkoop van vrijstaande woningen zit in de lift. In dit segment werden 14 procent meer woningen verkocht.