Nederlandse woningverkoop in februari 2017 twintig procent gestegen ten opzichte van februari 2016

In de maand februari 2017 is het aantal verkochte woningen in Nederland met bijna twintig procent toegenomen in vergelijking tot dezelfde maand een jaar eerder. Ook ten opzichte van de maand januari 2017 is er sprake van een groei. Deze groei kwam uit op zeven procent. Deze gegevens komen naar voren uit een publicatie van het Kadaster op vrijdag 17 maart 2017.

In februari 2017 werden door het Kadaster registreerde in totaal 17.708 verkochte woningen geregistreerd. Daarbij werd bekend gemaakt dat de verkoop van woningen bij alle soorten woningen beter verliep dan een jaar geleden. Vooral bij vrijstaande woningen nam de verkoop sterk toe. In dit woningsegment was een stijging van meer dan 35 procent. Verder was de toename in de woningverkopen bij appartementen vrij klein in vergelijking tot andere woningtypen. In totaal werden 14,7 procent meer appartementen verkocht.

Niet in alle provincies nam de woningverkoop toe. Gelderland liet een opvallend hoge stijging in de woningverkoop zien van ruim 34 procent. Noord-Holland liet echter een daling zien. Deze daling in de woningverkopen kwam in die provincie uit op min 2,8 procent. Omdat er meer woningen werden verkocht nam het aantal geregistreerde hypotheken ook toe. Dit aantal steeg in februari met bijna 21 procent op jaarbasis en kwam uit 26.580.