Windmolenparken worden steeds verder uit de kust verbouwd vanuit 2020

Er worden steeds meer windmolenparken gebouwd op zee. Het valt daarbij op dat steeds meer windmolenparken op een grotere afstand vanaf de kust worden gebouwd. Zo bouwt TenneT een nieuw windpark genaamd IJmuiden Ver. Dit windmolenpark wordt ver uit de kust gebouwd zoals de naam al doet vermoeden. Het duurt echter een aantal jaar voordat het windmolenpark klaar is.

Uiteindelijk moet het windmolenpark in 2028 afgerond zijn. De kans is groot dat het windmolenpark dat wordt aangesloten op een Brits windmolenpark. Het is de bedoeling dat alle windparken ook verbonden worden met kabels met het land. Het is belangrijk om elektrische stroom te transporteren naar verschillende afnemers. Dat zorgt er voor dat een overschot aan elektrische stroom makkelijker kan worden verhandeld.

Vooral nu windmolenparken meer op zee worden gebouwd en bovendien verder uit de kust kunnen meer landen met elkaar profiteren van de opgewekte elektriciteit. Het is echter momenteel onduidelijk of windmolenparken aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Tot die tijd worden verschillende windmolenparken op zee gebouwd door zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk.