Uitzendwerk is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse arbeidsmarkt. Uitzendwerk wordt ook wel flexwerk genoemd maar onder de titel ‘flexwerk’ vallen meer flexibele arbeidscontracten dan werken onder uitzendbeding. Het interessante van uitzendwerk is dat het de afgelopen jaren dynamischer en uitdagender is geworden, vooral in de bouw en de techniek. Dat heeft te maken met het economisch herstel dat vooral goed merkbaar is in de bouw en de techniek. Er is meer werk in deze sectoren en bedrijven willen graag uitzendkrachten aannemen op projecten zodat het werk sneller, beter en in minder tijd kan worden gedaan. Het projectmatig werken is iets dat sterk in opkomst is in de techniek en uitzendkrachten en uitzendbureaus profiteren hier van mee.
Projectmatig werken als uitzendkracht
In de techniek worden veel projecten uitgevoerd. Bedrijven plannen vaak het personeel van hun eigen loonlijst in op dit soort projecten maar hebben dan vaak nog een tekort aan personeel. Dan neemt de behoefte aan tijdelijke krachten toe. Uitzendkrachten die tijdelijk werk verrichten om projecten in de techniek af te ronden zijn gewild op de arbeidsmarkt. Omdat er zoveel projectmatig technisch werk is kunnen uitzendkrachten vaak kiezen welke projecten ze gaan uitvoeren. Vooral in de installatietechniek wordt steeds vaker de keuze gemaakt voor projecten in de energietransitie en hernieuwbare energie.
Uitzendwerk in de energietransitie
De mogelijkheid om te kiezen voor projecten in de techniek is iets dat vooral de laatste jaren een rol speelt op de arbeidsmarkt. Werk is er voldoende daarom kunnen uitzendkrachten bewuste keuzes maken voor projecten die hen interesseren en waar ze ‘gevoel’ bij hebben. De mogelijkheid tot deze keuze zorgt er voor dat uitzendkrachten bewust kunnen kiezen voor woningbouw, utiliteit, industrie of juist voor verduurzaming of hernieuwbare energievoorzieningen. Vooral hernieuwbare energie, aardgasvrij bouwen en andere moderne duurzame ontwikkelingen in de techniek zijn in trek onder uitzendkrachten. Veel werknemers in de techniek kijken uit naar deze nieuwe belangrijke ontwikkelingen omdat ze al bekend zijn met de oudere conventionele technieken. Door de implementatie van nieuwe duurzame technieken blijft het werk in de techniek uitdagend, interessant en dynamisch.
Wil men duurzaam bouwen en nul-woningen, balanswoningen of passiefhuizen bouwen? Het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen wordt vaak ook projectmatig gedaan in nieuwbouwwijken. Uitzendkrachten kunnen deze projecten tegenwoordig tegen elkaar afwegen en gaan voor de projecten die het beste bij hen passen. Dat zorgt er ook voor dat uitzendkrachten zich door dit uitzendwerk ook verder kunnen ontwikkelen.
Vacatures in de techniek
Als je interesse hebt in de actuele vacatures in de techniek kun je op de knop ‘vacatures’ klikken op deze website. Ook kun je een vraag sturen via het contactformulier als je graag wilt weten wat je mogelijkheden zijn. Mocht je nog geen technische kennis en ervaring hebben maar toch graag aan de slag willen in de techniek dan kun je jezelf hier aanmelden voor een werk-leertraject via het BBL-aanmeldformulier.