Volkswagen reserveert 72 miljard euro voor duurzame projecten vanaf 2017

Het bedrijf Volkswagen wil haar beschadigde imago voorgoed kwijtraken door de focus te leggen op elektrisch rijden. Het is nog maar kort geleden dat het bedrijf geassocieerd werd met het dieselschandaal en de term sjoemelsoftware. Inmiddels heeft het bedrijf verschillende rechtszaken moeten ondergaan en heeft ze schuld bekend. Het is nu tijd om het imago van de Duitse autobouwer te verbeteren. Daarom gaat het bedrijf de  komende vijf jaar zich richten op het elektrische rijden.

In totaal zou het Duitse bedrijf hiervoor 72 miljard euro hebben gereserveerd. Dit geld zou worden besteed aan de ontwikkeling van duurzame initiatieven. Dit werd vrijdag 17 november 2017 bekend gemaakt door anonieme bronnen. De investering van dit bedrag heeft een effect op andere sectoren waarin het bedrijf actief is. vooral omdat de automaker haar kapitaaluitgaven wil terugbrengen tot 6 procent van de omzet. Op dit moment wordt het plan van Volkswagen nog door de raad van toezicht bestudeerd.

De Duitse fabriek in Zwickau zal waarschijnlijk de productie van elektrische auto’s op zich nemen voor de Europese markt. Volkswagen had eerder al gemeld dat het bedrijf 12 miljard euro wil investeren in de ontwikkeling en productie van duurzaam aangedreven modellen in China. In totaal wil Volkswagen minimaal veertig modellen lokaal gaan produceren.