Volkswagen investeert miljarden in elektrisch rijden vanaf 2017

Volkswagen gaat meer geld investeren in het ontwikkelen van elektrische auto’s en andere milieuvriendelijke alternatieven voor voertuigen die zijn uitgerust met de traditionele verbrandingsmotor. Vanaf 2017 zal Volkswagen haar investeringen op dit gebied de komende vijf jaar verdrievoudigen. Dit werd bekend gemaakt door de topman Matthias Müller. Hij heeft de ambities van Volkswagen uiteen gezet op een conferentie in Wenen.

De afgelopen vijf jaar heeft het Duitse autoconcern ongeveer 3 miljard euro besteed aan het ontwikkelen van nieuwe elektrische en hybride voertuigen. Dit bedrag zal als het aan Volkswagen ligt de komende jaren bij elkaar 9 miljard euro worden. Daarnaast zal er door Volkswagen veel extra geld beschikbaar worden gesteld dat gebruikt zal worden voor investeringen in schonere diesel- en benzinewagens. Door nieuwe technologie moeten de verbrandingsmotoren minder schadelijke stoffen uitstoten.  Zo moet de CO2 uitstoot omlaag.

Topman Müller vindt de focus op de ontwikkeling van elektrische auto’s en technieken als geautomatiseerd rijdeneen belangrijk speerpunt binnen het beleid van Volkswagen. De autobouwer heeft geleerd van het sjoemelsoftwareschandaal dat in 2015 aan het licht kwam. Dit schandaal, dat ook wel het dieselschandaal wordt genoemd,  heeft de naam van Volkswagen beschadigd.  Door de focus op duurzame technologie voor voertuigen hoopt Volkswagen het negatieve etiket van de sjoemelsoftware achter zich laten.

Op dit moment loopt Volkswagen echter nog achter op het gebied van de ontwikkeling van elektrische auto’s. Deze achterstand wil de Duitsere autobouwer  snel inhalen. Het bedrijf wil tegen 2025 minimaal dertig elektrische modellen op de markt hebben.