Topmanagers Volkswagen moeten verplicht elektrisch rijden vanaf 2018

Elektrisch rijden is de toekomst en verschillende autoproducenten willen zich inzetten voor deze toekomst. Dat doen de meeste autoproducenten om verschillende redenen. Een belangrijke reden is dat het rijden op fossiele brandstoffen in de toekomst steeds meer wordt ingeperkt en misschien wel verboden. Zover is het echter nog niet maar in bepaalde steden mogen bepaalde vervuilende dieselvoertuigen niet meer rijden vanwege de uitstoot van fijnstof en CO2. Een andere belangrijke reden is dat elektrisch rijden een imago van duurzaamheid heeft. Dat zorgt er voor dat elektrische auto’s populairder worden. De populariteit van elektrische auto’s neemt niet alleen toe onder particulieren ook bedrijven tonen meer interesse in elektrische auto’s. Dat komt omdat elektrisch rijden een groen imago oplevert voor bedrijven. Bedrijven die elektrische auto’s inzetten voor hun eigen personeel en managers kunnen dit gebruiken in hun promotie en zo een duurzaam imago bevorderen.

Imago Volkswagen moet duurzamer
Volkswagen heeft op het gebied van imago nog een behoorlijke inhaalslag te maken. Na het zogenaamde dieselschandaal, waarbij Volkswagen werd aangeklaagd voor het plaatsen van misleidende software in bepaalde dieselvoertuigen, heeft Volkswagen een deuk in haar imago opgelopen. Bepaalde Volkswagenvoertuigen bleken vervuilender te zijn in het echt dan uit testen naar voren kwam. Dat werd Volkswagen zwaar aangerekend en daardoor werd Volkswagen door de media al snel bestempeld als een automerk die de milieurichtlijnen niet zo serieus neemt. Volkswagen wil van dit slechte imago af en heeft daardoor de focus gelegd op elektrisch rijden. Het bedrijf wil niet alleen meer elektrische auto’s gaan ontwikkelen en produceren ook de managers die bij deze autoproducent werken moeten in de toekomst alleen maar elektrisch rijden. De managers van Volkswagen moeten het goede voorbeeld geven. Daarom is het belangrijk dat deze leidinggevenden volgens topman Herbert Diess elektrisch gaan rijden. Dit bericht werd bekend gemaakt in de Duitse krant Welt am Sonntag. Diess geeft in een interview het volgende hierover aan: ”We kunnen onze klanten niet de les lezen dat ze zuinige, schone auto’s moeten kopen en dan zelf in een zware SUV komen voorrijden”. Op een speciale bijeenkomst zou hij het bericht over het elektrisch rijden bekend hebben gemaakt aan de managers. In 2019 zou ongeveer een tiende van de bedrijfswagens van Volkswagen elektrisch moeten zijn. Op dit moment is dat volgens Welt am Sonntag slechts een paar promille.

Elektrisch rijden moet populairder worden
Als het personeel van Volkswagen reclame maakt voor elektrisch rijden moet dat er voor zorgen dat het bedrijf de verkoop van elektrische auto’s bevorderd. Volkswagen moet wel actie ondernemen op het gebied van elektrisch rijden. Het bedrijf moet namelijk in de toekomst ook voldoen aan de Europese eisen voor CO2-uitstoot. Om dat te realiseren zal het concern de verkoop van schone modellen flink moeten opvoeren. In 2020 mogen in Europa geproduceerde auto’s van de Europese Commissie gemiddeld nog 95 gram CO2 per kilometer uitstoten. Volkswagen zit in 2018 op een gemiddelde uitstoot van 118 gram.