Volkswagen heeft miljarden gereserveerd om gevolgen dieselschandaal in 2015-2017 op te vangen

Het autobedrijf Volkswagen heeft miljarden euro’s extra opzijgelegd. Deze miljarden kunnen worden besteed voor het opvangen van de gevolgen van het dieselschandaal. Dit werd vrijdag 22 april 2016 bekend gemaakt. Kort geleden had Volkswagen nog een akkoord gesloten over het compenseren van Amerikaanse autobezitters waarin de manipulerende software werd aangetroffen.

Eerder had Volkswagen een bedrag van 6,7 miljard euro gereserveerd. Inmiddels is dat bedrag is  verhoogd naar 16,2 miljard euro. Het autobedrijf Volkswagen heeft in 2015 een nettoverlies geleden van 1,6 miljard euro. In 2014 had Volkswagen nog een winst van 11 miljard euro. De omzet van Volkswagen was in 2015 wel gestegen met meer dan vijf procent. Daardoor kwam de omzet van Volkswagen uit op 213 miljard euro. Volkswagen is nog steeds het grootste autoconcern van Europa.

Reactie van Technisch Werken
Met bijna alle autobedrijven gaat het goed. Alleen Volkswagen heeft het verhoudingsgewijs moeilijk. Dit bedrijf heeft het zwaar te verduren gekregen met de gevolgen van de sjoemelsoftware. Deze manipulerende software hebben ze echter zelf aangebracht. Er zijn echter inmiddels ook andere autoconcerns die onder de loop worden genomen. Het is daardoor goed mogelijk dat in de toekomst meer automerken gecontroleerd worden en tegen de spreekwoordelijke lamp aan lopen.