Van Oord bouwt Duits windmolenpark in 2018

De Nederlandse Maritieme aannemer Van Oord heeft een nieuwe grote opdracht binnen gekregen. Het gaat om de bouw van een nieuw Duits windmolenpark op zee. Dit windmolenpark wordt aangelegd in de Duits Bocht. Deze locatie ligt ongeveer 95 kilometer ten noordwesten van het Duitse Waddeneiland Borkum. Dit windmolenpark zal worden voorzien van 31 grote windturbines. Als het park in gebruik genomen is zal het park voldoende elektrische energie kunnen opwekken om 178.000 huishoudens van groene stroom voorzien.

Van Oord heeft bij het binnenhalen van de opdracht geen duidelijke financiële details verstrekt. Wel heeft Van Oord zaterdag 19 augustus 2017 aan Het Financieele Dagblad (FD) bekend gemaakt  weten dat de opdracht een waarde heeft van “enkele honderden miljoenen”. Daarvoor moet Van Oord wel vrijwel het hele project uitvoeren. Het gaat hierbij om het ontwerp van het windmolenpark en om de enginering daarvan. Ook de inkoop van materialen wordt door Van Oord gedaan evenals de bouw en in de installatie van de fundamenten van de windmolens.

Verder worden ook de verbindingskabels aangebracht in opdracht van het bedrijf Van Oord en wordt ook het offshore-hoogspanningsstation door het bedrijf verzorgd. Tot slot wordt ook het transport van de windturbines door de onderneming Van Oord verzorgd. Naar verwachting zullen de werkzaamheden in de tweede helft van 2018 starten. Aan het einde van 2019 moet het windmolenpark in gebruik genomen worden.