Baggeraar Van Oord krijgt grote opdracht voor Dubai in 2017

Van Oord is een wereldwijd bekend baggerbedrijf en krijgt weer een klus in Dubai. Het Rotterdamse bedrijf heeft opdracht namelijk een interessante opdracht gekregen voor het project Dubai Harbour. Hiervoor moet Van Oord waterbouwkundige werkzaamheden uitvoeren. Het baggerbedrijf zal onder andere 1.400 aanlegplaatsen voor schepen aanleggen. Ook wordt in de haven een cruiseterminal aangelegd door het bedrijf.

Voor het project heeft Van Oord een 12 kilometer lang kanaal uitgebaggerd en daarnaast heeft het bedrijf de landaanwinning voor het project op zich genomen. De werkzaamheden voor het project worden uitgevoerd tussen september 2017 en mei 2019. Er zijn geen financiële details met betrekking tot het project bekend gemaakt.

Van Oord is geen onbekend bedrijf in Dubai. Het is niet voor het eerst dat Van Oord grote projecten in de wateren rondom Dubai ten uitvoering brengt. Van Oord heeft bijvoorbeeld ook geholpen met de aanleg van Palm Jumeirah, en het project The World. Dit zijn bijzondere kunstmatig aangebrachte eilanden rondom Dubai. Ook bij de aanleg van andere kunstmatige eilanden voor de kust van het oliestaatje is van oord betrokken geweest.