Boskalis krijgt mogelijk grote order voor haven in Oman in 2017

Boskalis heeft een intentieverklaring ontvange. Dit betreft een verklaring waarin de gunning van een contract voor de ontwikkeling van de haven van Duqm in Oman is vastgelegd. Het bericht werd zondag 15 januari bekend gemaakt door Boskalis. Dit bedrijf is bekend als baggeraar maar is ook een maritiem dienstverlener. Door de intentieverklaring komt Boskalis dichter bij de daadwerkelijke toekenning van de opdracht. Het totale project wat Boskalis zou moeten uitvoeren heeft een waarde van circa 480 miljoen euro. Het project wordt door Sezad toekend. Sezad staat voor het Special Economic Zone Authority Duqm.

Het project is nog niet definitief toekend aan boskalis. Deze toekenning is volgens Boskalis onder andere afhankelijk van bepaalde condities waaraan Sezad dient te voldoen. Als Boskalis het project mag uitvoeren zal het bedrijf verschillende baggerwerkzaamheden uitvoeren in de haven Duqum in Oman. Naast baggerwerkzaamheden zullen ook civiele werkzaamheden uitgevoerd worden onder de verantwoordelijkheid van Boskalis. Het havenbassin moet naar achttien meter diepte worden uitgebaggerd. Verder gaat Boskalis zich bezig houden met landaanwinning. Ook is het bedrijf ingeschakeld voor de aanleg van een kilometer lange kademuur. Ook de aanleg van twee aanlegsteigers en stenenwerk behoort tot de opdracht.

De haven van Duqm is een bestaande strategische haven. Deze haven heeft onder andere een droogdokfaciliteit en industriële vrijhandelszone. De haven is gelegen in de Al Wusta regio. Dit is een gebied tussen Muscat en Salalah. Het project zal aardig wat tijd in beslag nemen. Naar verwachting zal het project in 2020 worden opgeleverd. Dit is de schatting van Boskalis. Echter moet het bedrijf nog vernemen of ze het project definitief mag uitvoeren.