Nederlandse technologiebedrijf 2getthere levert zelfrijdend vervoersysteem aan Dubai in 2017

Het Nederlandse technologiebedrijf 2getthere zal aan Dubai een groot systeem leveren voor zelfrijdend vervoer. Eerder had Dubai al bekend gemaakt dat ze drones wil gaan inzetten om mensen te transporteren. Dit traject gaat echter over het transporteren van passagiers over de weg. Het systeem van technologiebedrijf 2getthere zal worden gebruikt op basis van zelfrijdende voertuigen. Deze voertuigen zonder bestuurder moeten maximaal vijfduizend passagiers per uur kunnen transporteren.

Als het vervoersysteem werkt is dit het grootste zelfrijdende vervoerssysteem in de wereld. Dit nieuwe systeem moet duizenden mensen per dag verplaatsen tussen het in aanbouw zijnde Bluewaters Island voor de kust van Dubai en het reeds aanwezige metronetwerk in de stad. Het bedrijf 2getthere heeft de opdracht gekregen van de projectontwikkelaar Meraas uit de Verenigde Arabische Emiraten. Over de opdracht werden woensdag 15 maart 2017 geen financiële details bekend gemaakt.

Bluewaters Island is momenteel in aanbouw. Dit is een zeer ambitieus project dat onder andere het grootste reuzenrad, Ain Dubai, heeft. Dit Bluewaters Island ligt in de buurt van de jachthaven Dubai Marina en 500 meter voor de kust van Jumeirah Beach Residence.