Vacature MIG/MAG lasser Friesland vanaf 14 augustus 2021

Vacature voor een lasser die het MIG/MAG lasproces beheerst en woont in Friesland. In deze provincie staan verschillende vacatures open voor ervaren lassers. In deze vacature wordt specifiek gevraagd om een MIG/MAG lasser maar er zijn ook andere vacatures waarin om een TIG lasser of BMBE lasser wordt gevraagd. Als MIG/MAG lasser heb je een brede keuze omdat veel bedrijven met dit specifieke lasproces werken. Er is een verschil tussen MIG en MAG lassen. Dit verschil zit onder andere in het beschermgas waarmee gelast wordt.

Wat is verschil tussen MIG en MAG lassen?

MIG staat voor Metal Inert Gas en MAG lassen staat voor Metal Actief Gas. Dat maakt duidelijk dat er met verschillende soorten gassen wordt gewerkt, dit zijn de beschermgassen die er voor zorgen dat de lasverbinding goed tot stand komt. Omdat deze gassen inert of actief zijn wordt duidelijk dat er ook inerte en actieve materialen kunnen worden gelast. Het gaat daarbij om inerte materialen zoals aluminium en in mindere mate ook RVS en actieve materialen en metaallegering die voornamelijk uit ijzer bestaan.

Vacatures voor MIG/MAG lassers

Als MIG lasser ga je vaak aan de slag bij bedrijven die dus producten maken van inert materiaal zoals aluminium jachten en RVS constructies. Als MAG lasser kun je aan de slag in de staalconstructie, carrosseriebouw en bij de meeste bedrijven die machines en frames produceren van staal. Uitdaging genoeg en veel keuze. De keuze aan functies in de metaaltechniek is zo breed dat het belangrijk is dat je goed wordt ondersteund. Technicum uitzendbureau kent veel bedrijven in de lastechniek en weet waar de lasvacatures open staan. Daardoor kan Technicum lassers goed begeleiden naar de ideale lasfunctie. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Technicum via de knop vacatures Technicum in de menubalk.