Technicum zoekt interne collega’s in Friesland vanaf de bouwvak in 2021

Het VCU gecertificeerde uitzendbureau Technicum is op zoek naar interne collega’s in Friesland. In deze provincie zijn een paar vacatures ontstaan. In Sneek en in Drachten is Technicum op zoek naar een interne collega. Het gaat om de vacature consultant. Deze vacature is heel breed. Als consultant ga je op zoek naar kandidaten die werk zoeken in de techniek. Je doet dus werkzaamheden als recruiter. Dat is echter niet het enige werk dat je doet. Je hebt namelijk ook contact met klanten. Veel klanten hebben een tekort aan technisch personeel. Dat betekent dat ze vacatures open hebben staan. Deze vacatures breng jij in kaart en deel je met toestemming van de klant op internet en sociale media. Je probeert op die manier een groot deel van de technische arbeidsmarkt te bereiken.

Op de vacatures kunnen weer nieuwe kandidaten reageren waarmee jij een intakegesprek voert. In een intakegesprek breng je in kaart wat een kandidaat kan en wil. Dit leg je ook vast in een speciale cv die voldoet aan de privacywetgeving en tevens alle kennis en mogelijkheden bevat van de kandidaat. Technicum kijkt naar opleidingen, werkervaring maar ook naar de interesse van kandidaten. Tegenwoordig zijn er weinig ervaren kandidaten beschikbaar op de technische arbeidsmarkt. Omscholing en bijscholing vormen daardoor een steeds belangrijkere factor op de arbeidsmarkt. Technicum kijkt hierbij met name naar de potentie die kandidaten hebben. Heeft iemand bijvoorbeeld technische hobby’s of een duidelijke interesse in de techniek dan is dat een waardevol gegeven dat meegenomen kan worden in de bemiddeling.

Als consultant van Technicum kijk je dus verder dan alleen de harde eisen die op de vacatures van klanten staan. Je kijkt naar mogelijkheden. Ben jij iemand die goed in mogelijkheden kan denken? Iemand die creatief is en denkt in oplossingen in plaats van in problemen? Dan heb je de Technicum mentaliteit. Technicum nodigt jou van harte uit om te kijken in haar vacatureaanbod. Dit aanbod tref je aan achter de knop vacatures Technicum. Achter deze knop zit ook een zoekfunctie waarin je niet alleen vacatures aantreft voor intern maar ook voor extern.