Persconferentie van 13 augustus 2021 legt nog meer druk op de bevolking om te vaccineren

Geen vaccinatieplicht is wat de overheid bij herhaling noemt. Ook bij de persconferentie van vrijdag 14 augustus 2021 werd uitdrukkelijk aangegeven dat er geen vaccinatieplicht komt en ook geen verkapte vaccinatieplicht. Dat geeft  demissionair premier Rutte aan en ook demissionair coronaminister De Jonge. Desondanks worden door Rutte en De Jonge verschillende opmerkingen geplaatst waaruit blijkt dat de overheid uiteindelijk wil dat iedereen het vaccin heeft gehad. Het weigeren van een vaccin wordt namelijk “niet helemaal vrijblijvend” genoemd. Daaruit spreekt duidelijk een verkapte druk. Het vaccineren blijft gratis maar testen zal in de toekomst waarschijnlijk geld kosten. Door de bevolking die niet gevaccineerd is te laten betalen voor een coronatest hoopt het kabinet een financiële prikkel te geven om ook het laatste deel van de bevolking te laten vaccineren.

Aantal vaccinaties volgens het RIVM

Het is duidelijk dat de overheid geen genoegen neemt met een vaccinatiegraad van 85 procent. Want deze vaccinatiegraad is bijna bereikt. Uit gegevens van het RIVM komt in een bericht van 10 augustus 2021 naar voren dat in de periode van 2 tot en met 8 augustus in Nederland naar schatting 21,6 miljoen vaccinaties zijn toegediend. Dit aantal bestaat uit ruim 12,3 miljoen eerste vaccinaties en ruim 9,2 miljoen tweede vaccinaties. Volgens de inschatting van het RIVM is ruim 71% van alle 18-plussers inmiddels volledig gevaccineerd. Volgens de geregistreerde vaccinaties is van alle 51-plussers ruim 84% volledig gevaccineerd. Dit aantal loopt op tot 91% van de 76−80 jarigen.

Druk van de overheid

Door de druk van de overheid op vaccinaties lijkt een vaccinatiegraad van 100 procent het doel en niet het uitbannen van het coronavirus. Een vraag aan De Jonge van een journalist aan het einde van de persconferentie maakt dat extra duidelijk. De vraag was als volgt: “Waarom hoeven gevaccineerde niet te worden getest?” De eerste reactie van De Jonge was: “Dan wordt vaccineren voor mensen minder interessant”. Hij voegde er aan toe dat door gevaccineerden te laten testen er een dubbele check zou worden gedaan in het coronabewijs. De eerste check zou zijn of iemand gevaccineerd is en de tweede check of iemand getest is. Met een grote omhaal van woorden maakte hij duidelijk dat een dubbele check ook een dubbele QR-code zou verlangen. Daardoor zou in feite een vaccinatieplicht zijn doorgevoerd aldus De Jonge.

Onderbouwing onlogisch

Natuurlijk is dit voor de oplettende luisteraar een totaal onlogische onderbouwing. Men zou namelijk ook iedereen kunnen laten testen of je nu gevaccineerd bent of niet. Het is duidelijk dat gevacinneerden ook het coronavirus kunnen dragen en daar ook ernstig ziek van kunnen worden. Dit komt onder andere naar voeren uit de besmettingen in Israël waar vrijwel de gehele bevolking is ingeënt. Daar werden op 10 augustus 2021 in totaal 6275 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Tussen de besmettingen zouden volgens de overheid van Israël  ook veel mensen zitten die al twee vaccinaties hebben gehad.

Genezen van corona

De overheid legt een te grote focus op vaccinaties. Er zou juist meer moeten worden gedaan om medicijnen te ontwikkelen om mensen te laten genezen van corona. Juist op dat vlak hoor je geheel geen informatie. Als een vaccin tot zorgt voor besmettingen en ziekte zou men juist moeten nadenken over de manier waarop men de ziekte kan genezen. Als je genezen bent van corona zou een vaccinatie helemaal niet nodig moeten zijn in verband met de antistoffen die het menselijke lichaam aanmaakt als ze een ziekte heeft overwonnen. Om die reden kan men ook met een herstelbewijs aantonen dat men voldoende is beschermd tegen het coronavirus.