Persconferentie van dinsdag 12 januari 2021 trok bijna 6,5 miljoen kijkers

Gisteravond werd een nieuwe persconferentie gehouden door premier Mark Rutte en Hugo de Jonge. Deze persconferentie stond in het teken van het verlengen van de coronamaatregelen en werd door veel mensen met bezorgdheid tegemoet gezien. Uiteindelijk hebben ongeveer 6,5 miljoen mensen gisteravond de persconferentie live gevolgd. Het grootste aantal mensen keek naar NPO 1. Daar waren 4,5 miljoen kijkers. Op RTL 4 keken bijna 1,5 miljoen mensen en de zender SBS6 had gisteravond een half miljoen kijkers.

Kijkers

Gisteravond is niet de persconferentie geweest met de meeste kijkers afgelopen maanden. Dat was de persconferentie van 14 december 2020 toen in totaal 8,4 miljoen mensen de persconferentie hebben gevolgd . De reguliere persconferentie van begin december werd door 5,5 miljoen mensen bekeken. Veel mensen zijn ongerust over de ontwikkelingen met betrekking tot de coronapandemie. Als bijna enige teken van hoop wordt het coronavaccin genoemd maar daarover is nog veel onduidelijk. Een groot aantal mensen is echter bereid om zich te houden aan de coronamaatregelen en dat is van het grootste belang. Of men nu een coronavaccin krijgt of niet men moet contacten met andere mensen vermijden.

Afstand houden

Juist de fysieke contacten tussen mensen zijn voor het virus van levensbelang. Zonder contact tussen mensen kan het virus niet overspringen en niet verspreiden. Daarom is de overheid groot voorstander van de anderhalvemetersamenleving en de afspraak om zoveel mogelijk thuis te werken. Burgers, bedrijven en overheden doen hun best om het coronavirus te overwinnen maar we zijn er nog niet van af.