Tesla opent vestiging in India op dinsdag 12 januari 2021

Autoproducent Tesla heeft in India haar eerste vestiging geopend. Dat deed het bedrijf in de stad Bangalore. Dit is dinsdag naar voren gekomen uit het handelsregister. De vestiging is een kantoor waarin drie directeuren werkzaam zijn waaronder David Feinstein. Deze directeur maakt nu deel uit  van de hoofddirectie van Tesla.

Geen verassing

De vestiging in India komt niet als een verassing. Eerder had Elon Musk van Tesla al meerdere keren aangegeven dat hij overwoog om in India een vestiging te openen. De minister van Transport van India genaamd Nitin Gadkari had eind 2020 al aangegeven dat Tesla waarschijnlijk eerst auto’s zou gaan verkopen op de automarkt van India. Wat later heeft deze minister ook duidelijk gemaakt dat Tesla ook daadwerkelijk auto’s zou gaan produceren. In India zijn verschillende voorstanders voor elektrische auto’s.

Elektrisch rijden in India

Premier Narendra Modi en zijn regering zijn bijvoorbeeld een groot voorstander van de productie en verkoop van elektrische voertuigen. Dat is overigens niet alleen vanuit het oogpunt van duurzaamheid en milieu. Als India meer elektrische voertuigen heeft zal het land minder afhankelijk van de levering van olieproducten uit andere landen. Op dit moment heeft India echter nog niet een complete infrastructuur voor elektrische auto’s. Zo zijn er te weinig laadplekken voor elektrische auto’s. Daarvoor zou Modi een bedrag hebben gereserveerd van omgerekend ongeveer 4 miljard euro. Dat is een behoorlijke investering maar het land begint op dit moment wel bijna op nul als het gaat om elektrisch rijden. Er moet nog veel gedaan worden.