Vacature allround lasser in Friesland vanaf 8 maart 2021

Lassen is nooit saai en al helemaal niet in deze functie! In deze baan heb je als lasser altijd afwisseling. Je hebt afwisseling in de lasprocessen zoals MIG/MAG lassen en TIG lassen maar ook in de producten die worden samengesteld en afgelast. Voornamelijk kleine series en unieke producten. Deze worden op basis van tekeningen in elkaar gehecht en afgelast. Je hebt een eigen werkplek met een werkbank die op de ideale werkhoogte ingesteld kan worden. Daarnaast heb je ook alle voorzieningen om veilig en gezond je werk uit te kunnen voeren zoals een installatie om je lasrook af te zuigen en lasschermen. Het bedrijf hecht grote waarde aan veilig werken aan toonaangevende producten en zorgt voor de nodige voorzieningen en veiligheidscursussen die uiteraard allemaal kosteloos zijn

Welke ervaring heb je nodig?

Voor het lassen aan werkstukken van rvs en koolstofstaal heb je ervaring nodig als lasser met inert gas en actief gas. Dat betekent dat je zowel MIG en TIG last maar ook MAG oftewel CO2 gaat lassen. Het laswerk moet je zelfstandig uit kunnen voeren in verschillende posities waaronder de positie PA uiteraard maar naast onder de hand lassen moet je ook wel binnenhoeken lassen en soms uit de zij lassen. Om die reden is een lasdiploma MIG/MAG 2 en TIG 2 wel gewenst maar als je veel ervaring hebt als lasser in de praktijk is dat ook voldoende. Het is ook mogelijk om de laswerkzaamheden gecombineerd met werken en leren te doen. In dat geval volg je een BBL traject tot lasser. Infomeer naar de mogelijkheden hiervoor. Uiteraard is het belangrijk dat je zelf naar de werkplek kunt komen. Daarom is een rijbewijs noodzakelijk of je moet toevallig in het noorden van Friesland wonen waar het bedrijf gevestigd is.

Over het bedrijf

Het bedrijf is een grote toeleverancier van metaalproducten in Friesland maar ook daar buiten. Binnen het bedrijf werken ongeveer 150 werknemers in verschillende functies en op verschillende afdelingen. Hierbij kun je denken aan de lasafdeling maar ook aan de plaatwerkerij en de verspaning. Allemaal afdelingen die met elkaar samenwerken om zo goed mogelijke producten te maken voor toonaangevende klanten. Het bedrijf is, zoals genoemd, gevestigd in het noorden van Friesland. Het is goed bereikbaar vanuit Dokkum, Leeuwarden, Franeker, Harlingen maar ook vanuit Drachten.

Arbeidsvoorwaarden

Als fulltime allround lasser samensteller krijg je een salaris rond de 2500 bruto per maand. Dit salaris wordt bepaald op basis van ervaring en de mate van zelfstandigheid. Verder krijg je reiskostenvergoeding tegen 0,19 per kilometer woonwerkverkeer. Binnen het bedrijf krijg je de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen zodat je nog beter wordt in je werk. Deze opleidingen en trainingen zijn uiteraard kosteloos.

Solliciteren?

Wil je solliciteren op deze vacature wacht dan niet langer. Stuur je sollicitatie in via de knop vacatures in de menubalk. Jouw sollicitatie zal dan meteen in behandeling worden genomen.