United Technologies positiever over resultaten 2017

United Technologies heeft positievere verwachtingen over de financiële van 2017. Het technologieconcern verwacht vooral dat de verkopen van vliegtuigmotoren het bedrijf gaan helpen om goede resultaten te boeken. United Technologies is een Amerikaans bedrijf dat verschillende producten ontwikkeld en produceert. Naast vliegtuigmotoren maakt United Tech ook brandbeveiligingssystemen, liften en airconditioners.

Het resultaat van het bedrijf zal op twee manieren worden gerealiseerd. Aan de ene kant heeft het bedrijf de nadruk gelegd op het reduceren van kosten. Daarbij kun je denken aan lean principes uit het lean manufacturing. Door de kosten te verlagen gaat het rendement van het bedrijf omhoog. Verder hoopt het bedrijf ook te kunnen profiteren van de aanhoudende economische groei. Daardoor investeren meer consumenten en bedrijven in technologische producten.

Voor heeft 2017 heeft United Technologies een omzet van 58,5 miljard tot 59,5 miljard dollar geraamd. Eerder werd nog uitgegaan een omzet van 57,5 miljard tot 59 miljard dollar. Dit beeld is nu dus positiever bijgesteld. Niet alleen de omzet wordt positiever ingeschat ook over de winst is het bedrijf positiever geworden. De winst per aandeel zal volgens United Technologies 6,45 dollar zijn terwijl dit eerder 6,30 dollar was. United Technologies behaalde een totale opbrengst van 15,3 miljard dollar in het tweede kwartaal. Dit is drie procent meer dan een jaar geleden.