United Technologies heeft solide begin in 2016

Het Amerikaanse industrieconcern United Technologies is een organisatie die verschillende complexe machines en werktuigen maakt. Het bedrijf heeft een goed eerste kwartaal gehad. Aan het begin van 2016 wist het bedrijf de omzet op peil houden. Dit kwam onder andere door een stijgende verkoop van onder meer liften. Ook met de verkoop van airconditioners en vliegtuigmotoren ging het goed. Deze positieve ontwikkelingen werden vrijwel geheel weggevaagd door nadelige wisselkoerseffecten.

In het eerste kwartaal van 2016 kwam de totale opbrengst uit op 13,4 miljard dollar. Dit is omgerekend ongeveer 11,8 miljard euro. Dat is ten opzichte van 2015 niet heel hoog. Als de wisselkoersen gelijk waren gebleven zou er sprake zijn geweest van een groei van 2 procent. De nettowinst van United Technologies zakte van 1,4 miljard naar 1,2 miljard dollar.

De topman Gregory Hayes noemde het resultaat een ”solide begin” van 2016. Het bedrijf had er beroerder voor kunnen staan. Door in dekosten te snijden wist United Technologies te voorkomen dat de winst nog lager uit zou vallen. Het bedrijf gaat de financiële doelstellingen voor het gehele jaar handhaven.