United Technologies wil vliegtuigconcern Rockwell Collins overnemen in 2017

United Technologies is een groot Amerikaans industrieel bedrijf en heeft Rockwell Collins benaderd voor overname. Rockwell Collins is een producent van vliegtuigonderdelen. Het dagblad Financial Times heeft afgelopen wekend het bericht bekend gemaakt. Door de bekendmaking van het bericht stegen de aandelen van Rockell Collins op de nabeurs met 10 procent in waarde. Daardoor wordt de waarde van het bedrijf ongeveer 21 miljard dollar.

United Technologies is al geruime tijd actief in de vliegtuigindustrie. Het bedrijf wil haar positie in deze branche echter verstevigen en heeft hiervoor extra kennis nodig en daarnaast moet United Technologies meer onderdelen in eigen beheer maken. De aanschaf van Rockwell kan de positie van United Technologies op de vliegtuigmarkt verstevigen. United-topman Greg Hayes gaf tijden de presentatie van de laatste kwartaalcijfers aan dat het bedrijf geld heeft gereserveerd voor overnames en fusies in de markt.

Airbus heeft eerder bekend gemaakt dat er consolidatie moest plaatsvinden onder de leveranciers van Airbus. Door deze consolidatie zou de kwaliteit van de onderdelen in de vliegtuigindustrie veel beter worden. Ook zal de innovatie in deze sector er op vooruit te gaan. Eerder maakte de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing al bekend van plan te zijn om haar eigen positie in de ontwikkeling van vliegtuigonderdelen te verstevigen.