General Motors verwacht goede resultaten in 2017

General Motors (GM) heeft een goede afsluiting gehad van 2016. Daardoor is het bedrijf optimistisch over 2017. In dit jaar verwacht GM nog verder door te groeien. Het bedrijf verwacht een groei in eigen land maar ook in China wordt groei verwacht. Dan heeft men het niet alleen over de omzet maar ook over de winst. GM is het moedermerk van verschillende automerken zoals Cadillac, Opel, Vauxhall en Chevrolet. Het bedrijf heeft haar verwachtingen over 2017 uitgesproken op dinsdag 10 januari 2017.

Het bedrijf verwacht een resultaat van 6 à 6,50 dollar per aandeel. In 2016 werd naar schatting een winst van 5,50 tot 6 dollar per aandeel geboekt van GM. Het bedrijf is met haar verwachtingen aanzienlijk positiever gestemd over haar resultaten dan de gemiddelde verwachting die door analisten wordt uitgesproken. In 2016 draaide het bedrijf vooral aan het einde van het jaar goed. Toen werd ook bekend dat Donald Trump de nieuwe president van Amerika zal worden. Daardoor verwacht het bedrijf dat de toekomst er nog beter zal uitzien.

Donald Trump wil de Amerikaanse auto-industrie stimuleren en wil dat steeds meer autobouwers hun auto’s gaan produceren in Amerika. Voor de Amerikaanse automarkt wil de aankomende president dit zelfs afdwingen. Dit houdt in dat Trump met sancties heeft gedreigd als autoproducenten in andere landen dan Amerika auto’s gaan produceren voor de Amerikaanse markt. Trump wil op deze importauto’s extra heffingen gaan invoeren zodat het verschil dat de autoproducenten aan productiekosten hebben door in het buitenland te produceren, teniet wordt gedaan.