Fiat Chrysler wil fors investeren in Amerika vanaf 2017

De aankomend president Donald Trump heeft al meerdere malen tijdens zijn verkiezingscampagne aangegeven dat hij meer autobedrijven naar Amerika wil halen. Er moeten meer auto’s in Amerika worden geproduceerd. In ieder geval de auto’s die op de Amerikaanse markt worden verkocht moeten in Amerika worden gemaakt. Trump heeft zelfs gedreigd om de invoerheffing op auto’s te verhogen als autoproducenten weigeren in Amerika te produceren. Verschillende autofabrikanten hebben al gereageerd waaronder Toyota en Ford. De laatste autobouwer heeft al aangegeven meer in een Amerikaanse fabriek te investeren. Dat levert meer werkgelegenheid op in Amerika.

Ook automaker Fiat Chrysler is van plan om stevig te investeren in de Verenigde Staten. Dit bedrijf is van plan om op twee van haar productielocaties extra banen te gaan creëren. Het Italiaans-Amerikaanse bedrijf gaat uit van totaal 2.000 extra banen in de periode tot 2020. Fiat Chrysler gaat in haar fabrieken nieuwe modellen van Jeep produceren. Daarnaast wordt ook een productiebedrijf verbouwd en zo geschikt gemaakt om ook voertuigen van het type RAM te kunnen produceren. Deze modellen worden op dit moment nog in Mexico gemaakt. Dat is geheel tegen de zin van Donald Trump.

De aankomend president van Amerika zal tevreden zijn met de beslissing van Fiat Chrysler. Dit is precies wat hij hoopt te bereiken namelijk dat meer bedrijven in Amerika gaan produceren. Fiat Chrysler geeft zelf echter aan dat de beslissing van het bedrijf niets te maken heeft met de voorgenomen koers van Donald Trump. Toyota heeft op dit moment aangegeven dat ze niets in haar beleid zal wijzigen om president Donald Trump tegemoet te komen.