Fiat Chrysler behaald veel winst door verkoop SUV’s in 2017

Automaker Fiat Chrysler behaald veel rendement uit de verkopen van SUV’s. Met name de verkoop van SUV’s van onder meer de merken Jeep, Alfa Romeo en luxemerk Maserati gaan omhoog. Door deze verkoopsuccessen en de hoge marges die het bedrijf behaald op sportieve terreinwagens heeft Fiat Chrysler in het derde kwartaal vel meer winst weten te behalen.

In het derde kwartaal van 2017 steeg de nettowinst van Fiat Chrysler met 50 procent. Daardoor kwam de nettowinst van de autoproducent uit op 910 miljoen euro. Ook de operationele winst steeg alleen kwam deze stijging uit op 17 procent. Daardoor kwam de operationele winst van het bedrijf uit op 1,8 miljard euro. Hierdoor had het bedrijf beter gepresteerd dan men eerder had verwacht. De hogere marges leverden hier een bijdrage aan maar ook de lagere koste van het bedrijf zorgden voor meer rendement.

Hoewel de winst steeg daalde de omzet van de automaker met 2 procent tot 26,4 miljard euro. Als men deze winst beoordeeld op basis van gelijke wisselkoersen was er sprake van een stijging met 2 procent. In het derde kwartaal leverde Fiat Chrysler meer dan 1,1 miljoen auto’s af dat ongeveer net zo veel als in het derde kwartaal van 2016. Fiat Chrysler houdt vast aan de verwachtingen over 2017.